Онуфріївський район
Влада

На колегії в РДА підбили підсумки соціально-економічного розвитку Онуфріївського району за 2015 рік

На колегії в РДА підбили підсумки соціально-економічного розвитку Онуфріївського району за 2015 рік
27 січня під головуванням голови районної державної адміністрації Сергія Самородченка відбулося засідання колегії районної державної адміністрації. У її роботі взяли участь голова районної ради Тетяна Уткіна сільські, селищні голови, начальники відділів та управлінь районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ, організацій району та директори загальноосвітніх навчальних закладів.
На засіданні колегії було розглянуто питання:

- про підсумки виконання завдань Програми соціально-економічного розвитку Онуфріївського району та підсумки виконання місцевих бюджетів району за 2015 рік, основні завдання на 2016 рік;

- про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації, структурних підрозділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування за 2015 рік та основні завдання на 2016 рік.

На початку роботи колегії Сергій Миколайович повідомив присутніх про зміни в складі президії колегії райдержадміністрації. В склад президії було введено Здебську Валентину Павлівну – директора ДП «Онуфріївське лісове господарство», депутата обласної ради.

Валентина Павлівна подякувала Сергію Миколайовичу та президії за висловлену довіру, зазначивши, що дану роботу буде виконувати з відповідальністю.

З першого питання проінформували присутніх начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Нестерова О.В.та начальник управління фінансів райдержадміністрації Калантаєвська С.М.

На колегії в РДА підбили підсумки соціально-економічного розвитку Онуфріївського району за 2015 рік

В своєму виступі Оксана Вікторівна зазначила, що виконання завдань і повноважень, які були поставлені в програмі соціально економічного розвитку Онуфріївського району на 2015 рік здійснювалося в умовах складної економічної ситуації, значного коливання курсу гривні, підвищення тарифів на енергоресурси, перевезення пасажирів, житлово-комунальні послуги, цін на товари. Все це мало негативний вплив на ситуацію у реальному секторі економіки району, у сфері інвестиційної діяльності, оплаті праці та зайнятості населення, доходів населення та інших сферах.

Незважаючи на це район має позитивну динаміку у сфері сільського господарства. У 2015 році по сільськогосподарським підприємствах вироблено валової продукції сільського господарства на суму 171888,0 тис. грн. що становить 107,5% до аналогічного показника минулого року, в тому числі продукції тваринництва – 2150,0 тис. грн. В 2015 році сільгосппідприємствами придбано сільськогосподарської техніки в кількості 48 одиниць на загальну суму 9,4 млн. грн., в тому числі вітчизняного виробництва в кількості 39 одиниць на суму 4,6 млн. грн.

Позитивним є стан розвитку будівельної діяльності в січні-грудні 2015 року за оперативними даними на території району введено в експлуатацію 19 будівель загальною площею 1748,8 м. кв., що становить 319,7% до відповідного періоду минулого року.

За 2015 рік на виконання заходів комплексної програми відновлення (реконструкції) мереж зовнішнього освітлення встановлено 297 світильників. Відновлено (реконструйовано) мереж зовнішнього освітлення 5,4 км. Всього виконано робіт на суму 509,17 тис. грн., при плані 230,00 тис. грн., що становить 221% від запланованого.

В Онуфріївському районі функціонує 13 загальноосвітніх навчальних закладів. За звітний період на проведення заходів з енергоефективності, поточних ремонтів, придбання обладнання та матеріалів по даній галузі було витрачено коштів на загальну суму – 728,9 тис. грн.

Як постійно діючий робочий орган, працює Центр надання адміністративних послуг Онуфріївської РДА. Через ЦНАП можливо отримати 99 адміністративних послуг. На дані послуги затверджені інформаційні та технологічні картки, які оновлюються. За звітний період ЦНАПом отримано 4309 звернень, надано всього 4216 адміністративних послуг,1580 консультацій.

Про виконання місцевих бюджетів за 2015 рік та основні завдання на 2016 рік доповіла начальник управління фінансів райдержадміністрації Калантаєвська С.М.

Про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації, структурних підрозділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування за 2015 рік та основні завдання на 2016 рік поінформувала присутніх начальник відділу організаційної роботи апарату РДА Наталія Постриган, вона зазначила,що за 2015 рік до районної державної адміністрації надійшло 508 звернень громадян, що на 195 більше, ніж у відповідному періоді 2014 року (313).

Усього з урахуванням колективних звернень до районної державної адміністрації протягом 2015 року звернулося 691 особа, що на 292 більше з відповідним періодом 2014 року (399).

За звітний період з бюджетних коштів матеріальну допомогу отримали 45 осіб на загальну суму 15183,22 грн.

По всіх питаннях, що були розглянуті на засіданні, прийнято відповідні рішення.

"ВК" у PDF