Світловодський район
Влада

Відбулась чергова зустріч з громадою мера Світловодська

Відбулась чергова зустріч з громадою мера Світловодська
У неділю, 24 січня о 14:00 міський голова Валентин Козярчук разом з секретарем міської ради Юрієм Сап’яновим, першим заступником Олексієм Гайдабурою, головою Громадської ради Михайлом Касьяновим зустрілися з громадськістю.
Чи то погодні умови стали на заваді, чи недостатня поінформованість, але на відміну від попередньої зустрічі, цього разу в концертній залі Палацу культури зібралося близько сотні світловодців. Втім це не завадило жвавому спілкуванню, що тривало майже три години.

Спочатку міський голова повідомив про рішення останньої сесії, які дозволили сформувати команду та проведену роботу в умовах непогоди. Зупинився на оборудках, що пов’язані із Чистими металами, розбиранням заводу "Калькулятор" і наголосив, що вже повідомив губернатора, голову облради, обласного прокурора та керівників силових структур про відомі йому злочини, а потім запропонував переглянути відеозапис своєї промови на пленарному засіданні сесії, яка, за словами Валентина Козярчука, змусила деяких депутатів відмовитися від імпічменту (читайте матеріал: Валентин Козярчук: «Мене ніхто не зупинить, я буду йти вперед!»).

Мер наголосив, що в переліку головних завдань, які стоять сьогодні перед владою – вирішити питання з СП ТОВ "Світловодськпобут", щоб закладені котельні не продали, а повернули до комунальної власності та збирати якомога більше податків для наповнення бюджету.

Валентин Козярчук надав слово й своїм колегам, зокрема, Михайло Касьянов повідомив про налагоджену співпрацю влади і громади та коротко проінформував про затверджену програму "Громадський бюджет", яка дозволить профінансувати деякі громадські проекти з міського бюджету (на даний час цей фонд складає 50 тис. грн.). Кожен пересічний громадянин може запропонувати свій проект, будь-то облаштування під’їзду чи прибудинкової території, освітлення вулиці та ін., і подати заявку на участь у конкурсі. Усі пропозиції будуть оприлюднені, яка з них набере більшу кількість голосів – отримає фінансову підтримку. М. Касьянов зазначив, що з 1 лютого зразки заявок будуть розміщені на офіційному сайті Світловодської міської ради там будуть оприлюднені й усі пропозиції.

Також перед присутніми виступив Юрій Сап’янов. Великим досягненням міської ради він вважає запровадження поіменного голосування, що сприяє прозорості та відповідальності кожного депутата. Олексій Гайдабура наголосив, що у нього виникло чимало запитань з приводу житлового фонду, а його першим кроком стане залучення інвесторів у місто.

Потім міський голова надав відповіді на запитання присутніх та на запитання, що надійшли через Інтернет-видання "Світловодськ". Світловодці цікавилися розбитими гуртожитками, повіркою лічильників, фінансуванням СПТУ №5, освітленням вулиць, розчищенням доріг від снігу та прибиранням сміття, створенням притулку для бродячих собак, перейменування вулиць та іншими питаннями. З кожного – присутні отримали вичерпні відповіді міського голови, деякі із запитів взяли на опрацювання.

Насамкінець Валентин Козярчук наголосив: "У мене з командою наміри відродити місто, тому нам потрібно об’єднуватися і разом наводити лад. Тільки так ми зможемо рухатися вперед і змінювати життя на краще".

"ВК" у PDF