Онуфріївський район
Влада

В Онуфріївській райдержадміністрації опікуються розвитком спорту

В Онуфріївській райдержадміністрації опікуються розвитком спорту
22 січня 2016 року під головуванням голови райдержадміністрації Самородченко С.М., за участі директора Онуфріївської ЗШ І-ІІІ ст. Рощенко С.А. та головного спеціаліста відділу освіти райдержадміністрації Раскатової Г.О., відбулась робоча нарада з питань розвитку фізичної культури і спорту в районі. На нараду були запрошені вчителі фізичної культури, тренери, спортивна громадськість.
Голова райдержадміністрації розпочав нараду з аналізу стану справ спортивного виховання учнівської молоді в районі. Так на приватному сайті «Онуфриевские вести» розміщено статтю: «Спорт це не лише футбол» у якій автор статті задає питання про недостатність розвитку спортивних секцій на території району, зокрема це: волейбол, баскетбол, хокей та інші.

Дійсно, 9 січня відбувся турнір на приз районної газети «Придніпров’я», участь у ньому взяли лише дві команди із сіл району-Млинка та Камбурліївки, а команда із сел. Онуфріївка не змогла зібратися у повному складі і виною тому не тільки несприятливі погодні умови, зазначив Сергій Миколайович.

Директор Онуфріївської ЗШ І-ІІІ ст.. Рощенко С.А. доповіла, що у школі велика увага приділяється спортивній роботі, але існує й чимало проблем. Одна з них – незадовільний стан здоров’я населення, особливо дітей та молоді. Це питання викликає найбільше занепокоєння. Адже, згідно з останніми статистичними даними, серед 10 тисяч дітей тільки одна дитина повністю здорова, зокрема по Онуфріївськійи ЗШ І-ІІІст дітей, що підлягають мед. групі-76. Така ж невтішність і серед дорослого населення. Тому питання пропаганди здорового способу життя, залучення дітей та молоді до занять фізкультурою та спортом – серед пріоритетних у роботі вчителів фізкультури, профільних організацій.

Висвітлені проблеми викликали жваву дискусію серед присутніх. У своїх виступах вони ділилися думками з приводу розвитку фізкультури і спорту в районі і зокрема в окремих громадах. Відбулася конкретна предметна розмова про стан усієї фізкультурно-спортивної галузі району.

Про організацію проведення спортивно-масових заходів із учнями загальноосвітніх навчальних закладів у ІІ півріччі 2015/2016 навчального року доповіла головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Раскатова Г.О.

З підсумковою інформацією про досягнення та проблеми фізкультурної галузі в районі виступив Чаун С.М., завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації. Він зробив аналіз спортивних заходів, проведених змагань, окреслив завдання на 2016 рік.
За підсумками наради дано відповідне доручення, виконання якого повинно дотримуватись усіма сторонами.

"ВК" у PDF