---
Влада

Сергій Кузьменко керівникам територій: Потрібно оперативно реагувати на «найгарячіші» проблеми

Сергій Кузьменко керівникам територій: Потрібно оперативно реагувати на «найгарячіші» проблеми
Проблеми матеріального забезпечення учасників антитерористичної операції та їх сімей, а також подолання наслідків негоди та забезпечення у навчальних і соціальних закладах області нормального температурного режиму голова облдержадміністрації виокремив під час сьогоднішньої апаратної наради як такі, що потребують першочергового вирішення.
– Хочу нагадати усім керівникам територій та органів місцевого самоврядування: поки хлопці захищають цілісність нашої держави на Сході, ми повинні захищати їхні інтереси тут, на Кіровоградщині, – наголосив Сергій Кузьменко на початку наради. Зокрема, очільник області звернув увагу на критичні публікації в засобах масової інформації області стосовно відсутності в учасників АТО та членів їхніх сімей дров і вугілля, необхідних для обігріву їхніх домівок, що є, за його словами, неприпустимим.

– Я особисто з'ясовував ситуацію в Кіровоградському районі, знаю, що голова райдержадміністрації вживає відповідних заходів: матеріальну допомогу родині надано, паливо, якого вона потребує, буде завезено вже сьогодні, – проінформував Сергій Кузьменко. – Але звертаю вашу увагу, що така робота не повинна бути реакцією на публікації в засобах масової інформації, а системною. Ми повинні розуміти, що це – наш обов’язок допомогти родинам земляків, які сьогодні роблять неймовірне, щоб зберегти мир і захистити нашу державу.

У контексті цієї ж проблеми, голова облдержадміністрації звернувся і до новопризначеного очільника Компаніївського району. Зокрема, він зауважив, що потрібно якомога швидше приступити до роботи і оперативно реагувати на "найгарячіші" питання. В однієї із сімей учасника АТО, яка проживає на території району, також немає дров для опалення оселі. Сергій Кузьменко висловив сподівання, що ця конкретна проблема керівництвом району буде вирішена вже сьогодні.

Голова облдержадміністрації звернув увагу керівників територій і на необхідність забезпечення їхніх радників або керівників секторів з питань надання допомоги учасникам АТО усім необхідним для ефективної роботи: кабінетами, оргтехнікою, можливістю користуватися транспортом та засобами зв’язку.

– Минулого тижня ми долали наслідки зимової стихії – доклали максимум зусиль, щоб забезпечити і проїзд, і доступ до усіх закладів, – зауважив очільник області стосовно ліквідації наслідків негоди. – Ми зробили усе можливе згідно тих ресурсів, які у нас є.

Сергій Кузьменко окремо подякував працівникам державної служби з надзвичайних ситуацій за оперативне реагування на випадки, що потребували екстреної допомоги, і забезпечення життєдіяльності населення області в дуже складних умовах.

Разом з цим, він підкреслив, що є ще над чим працювати дорожникам і комунальникам, оскільки проїхати деякими дорогами області і населених пунктів поки ще досить складно:

– Це наша робота. Маємо знаходити додаткове фінансування, заправляти техніку і продовжувати наводити лад в наших містах і селах.

Ще одне завдання влади, за словами голови облдержадміністрації, забезпечити температурний режим відповідний до санітарних норм у школах, дитсадках та лікарнях. Зокрема, це стосується тих навчальних закладів, які не подовжили канікули у зв’язку із перевищенням епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ і продовжують навчальний процес.

"ВК" у PDF