Світловодський район
Влада

Про сплеск грипу, замах на вбивство, аварії і не тільки говорили на оперативній нараді

Під час щотижневої оперативної наради у міського голови Валентина Козярчука, яка відбулася 25 січня, керівники усіх служб та підрозділів виконкому звітували про стан справ, події та ситуації, що сталися упродовж минулого тижня та у вихідні дні.
Розпочав засідання Валентин Козярчук: "Тиждень видався екстремальним і зараз місто оговтується після надзвичайної ситуації. На мою думку, служби впоралися зі снігопадами. У понеділок зранку я виїхав о 6:00 — центральні вулиці були розчищені. Не ходили маршрутки, бо не змогли виїхати з автопарку, але вже о 8:00 вони почали їздити… На зустрічі з громадою у неділю, я очікував більше негативу, але у світловодців майже не було нарікань на прибирання, тобто, люди з порозумінням ставляться до ситуації і розуміють, що не вистачає техніки".

Принагідно мер подякував усім, хто відгукнувся на заклик влади, зокрема підприємствам, які надали допомогу у розчищенні снігових заметів, та повідомив, що роботи з розчистки вулиць та вивозу сміття продовжуються.

Ситуація з бюджетом — критична

Вкотре начальник фінансового управління Наталія Яременко наголосила, що ситуація з міським бюджетом — критична. Станом на 22 січня план бюджетних надходжень по місту виконано на 56,4%. При плані в 3,9 млн. грн., в абсолютній величині недоотримано 1 млн. 733,7 тис. гривень, і це при тому, що січень найменший в плані доходів. І Наталія Яременко, і Валентин Козярчук закликали керівників раціонально витрачати кошти, бо рік буде дуже важкий. Мер повідомив, що у п’ятницю збиралася нарада з податківцями та економістами з приводу збільшення надходжень, і вже на цьому тижні розпочнеться робота з платниками.

На вулиці Комсомольській — аварійна ситуація

Про це повідомила начальник СВКГ ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Людмила Гетманець: "Бригада працювала у неділю до 20:00. Проблема в тому, що спочатку доводиться розчищати сніг. Вчора пройшли 7 метрів, але до пориву ще не дійшли. До того ж уперлися в бетонну огорожу приватного домоволодіння та стовп, ускладнюють роботи й труби, прокладені під дорогою. Ще одна проблема: немає куди робити злив, увесь цей час відкачували воду бочками. Зараз люди працюють".

Грип наступає!

Тетяна Кривошея, заступник начальника санітарно-гігієнічного відділу прозвітувала: у місті зареєстровані випадки грипу та ГРВІ. За минулий тиждень спостерігається підвищення епідпорогу (при нормі 64,91 у п’ятницю він склав 106,1).

Вона закликала уникати масових скупчень та звернулася з проханням до керівників утриматись від проведення масових заходів. Поради усім мешканцям: по можливості не користуватись загальним транспортом, дотримуватися профілактичних заходів (вологе прибирання, провітрювання приміщень, вживання противірусних препаратів) за винятком вакцинації, яка зараз не актуальна.

Тетяна Кривошия повідомила й про один випадок покусу собакою. Бродяча тварина покусала студента в районі вулиці Бульвар Дніпровський. Складною залишається ситуація з антирабічною вакциною.

Лікарні переповнені

У зв’язку зі збільшенням випадків грипу та ГРВІ на 20 ліжок в інфекційному відділенні перебуває 38 хворих, на 25 ліжок у дитячому відділенні — 41 дитина. У 95% хворих діагностовано ГРВІ та ускладнення, пов’язані з цим захворюванням. А от травматизм серед населення на минулому тижні зменшився, повідомив заступника головного лікаря Олег Щербина.

Про субсидії та новий порядок призначення допомоги одиноким матерям

Начальник управління соціального захисту населення Олена Балюк повідомила: на сьогодні призначено 10 879 субсидій. Для пришвидшення процесу оформлення спеціалісти працюють і по суботах. Обраховують субсидії 7 спеціалістів, допомагають їм люди, направлені з центру зайнятості. Можна було б залучити більше працівників, але відсутність потужного технічного оснащення дещо гальмує процес. У середньому термін оформлення субсидії становить один місяць (якщо не виникає проблем з документами).

Крім того, Олена Балюк наголосила: з 1 січня змінився порядок нарахування допомоги одиноким матерям і тимчасової допомоги сім’ям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Раніше вона обраховувалася від прожиткового мінімуму, а зараз — від доходу сім’ї. Таких сімей у Світловодську близько 2 тисяч. Вони повинні звернутися до управління соціального захисту, написати нові заяви, принести довідки про доходи, тоді їм робитимуть обрахунки. До 1 березня ми маємо закінчити цю роботу, зазначила О. Балюк.

У Світловодську стався замах на вбивство

Подробиці повідомив начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий: "У неділю, 24 січня о 20:40 в районі Нового міста стався замах на вбивство. В результаті вживання алкогольних напоїв два чоловіка не "поділили" жінку. У результаті з’ясування стосунків один з них — власник мисливської зброї — двічі вистрілив у суперника. З проникаючим пораненням постраждалого доставили до лікарні. 54-річного зловмисника затримали. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України."

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF