Світловодський район
Влада

Випробовування снігопадами продовжуються

Нічна хуртовина, що за інформацією місцевих синоптиків розпочалася о 20-й годині, з вітром 13 м/сек, вкрила Світловодськ снігом висотою 15 см. Але ж є місця де замело так, що не проїхати і не пройти. Як боротися з цим красивим природним явищем і справжньою катастрофою для тих, хто вимушений йти пішки чи їхати на автомобілі, автобусі дорогами міста? Про це говорили на ранковій нараді у міського голови Валентина Козярчука у понеділок, 18 січня.
Дві машини КП "Комбінат комунальних послуг" працювали впродовж ночі, а єдиний трактор зламався на центральній площі вранці, шукають запчастини; двірники КП "Житлосервіс-2012" та "Житлосвіт-2012" зранку розчищають внутрішньо будинкові території. Приватні підприємства підключаються до цієї справи зі своєю технікою. Про це доповіли керівники підприємств міському голові. У свою чергу Валентин Козярчук звернувся з проханням до керівників управлінь, установ, підприємств своїми силами розчистити прилеглі території.

Поповнити бюджет може кожен мешканець міста

План бюджетних надходжень на сьогодні виконано лише на 37,3%, а повинно бути 50,0%, доповіла Наталія Яременко, начальник Фінансового управління міської ради. Майже всі "бюджетники" отримали аванс січня. Треба збирати кошти на заробітну плату і разом з тим скорочувати витрати. З такою пропозицією звернулася до всіх присутніх керівників керівник фінуправління.

Наталію Яременко підтримав міський голова і підкреслив, що 2016-й рік буде дуже важким, в бюджеті дуже багато "дір": "Сподіваюся, що ми знайдемо шлях рішення цієї проблеми, а він один – наповнювати бюджет. Кожен свідомий мешканець міста може взяти в цьому участь, якщо на АЗС буде вимагати касовий чек, а в магазинах уважно слідкувати за тим, щоб чек на цигарки і алкоголь містив саме ці товари, а не крупу. Таким чином акцизний податок збільшиться так, як це сталося в м.Олександрії. Там впродовж 10 днів міська влада проводила моніторинг роботи АЗС і надходження до бюджету зросли втричі. Зрозуміло, що не слід купувати безакцизні цигарки, які масово надходять з Луганська, бо таким чином ми фінансуємо агресора. Тільки разом ми зможемо змінити наше життя на краще."

У рятувальників немає спецтехніки

Володимир Дементій – начальник МРВ У ДСНС України у Кіровоградській області доповів, що двом громадянам рятувальники допомогли відкрити двері до помешкань, вчора на вулиці Тельмана витягли з проїжджої частини автомобіль "Москвич", а от 30-тонний, завантажений газовий модуль, що забуксував біля будинку №43 по вулиці Леніна сьогодні, зсунути не змогли, бо не мають спеціальної техніки. Колись в АТП-13507 був КРАЗ, тепер така техніка є лише в Кіровограді при Управлінні. Врятувати легковий автомобіль можна, але з вантажними – вони безсилі.

Захворюваність на грип та ГРЗ по місту зростає!

"Епідситуація по захворюваності грипом та ГРЗ на території міста залишається відносно спокійною: епідпоріг не перевищено - показник захворюваності склав 43,33 при епідпорозі 54,28. При цьому спостерігається збільшення кількості світловодців, які звернулись за меддопомогою з даного приводу", – повідомила Тетяна Кривошея, заступник начальника санітарно-гігієнічного відділу Олександрійського ММРУ ГУ ДСЕС у Кіровоградській області. – В Кіровограді зафіксовано 1 випадок – померла вагітна жінка. Якогось особливого сплеску немає. Відділ проводить моніторинг стану захворюваності на грип щодня.

Управління освіти пропонує влаштувати канікули школярам

Геннадій Френкель запропонував від 19 січня відпустити школярів на канікули через складні погодні умови. Таким чином, крім всього іншого, знизиться пасажиропотік в маршрутному транспорті. Згодом стало відомо, що рішення прийнято: з 19 по 22 січня – канікули.

За тиждень травмувався 41 мешканець міста

Саме стільки людей звернулося до лікарів-травматологів ЦРЛ, з травмами ребер, кінцівок, струсом мозку. З них 10 госпіталізовано, 31 лікуються амбулаторно. Таку інформацію повідомив заступник головного лікаря Олег Щербина.

Заяви на призначення субсидій продовжують подавати

Як повідомила начальник Управління соціального захисту Олена Балюк, у Світловодську зареєстровано 19200 домогосподарств, за субсидією звернулися 14247 власників домогосподарств, 10233 – отримали субсидії, решту заяв обробляють. Заяви продовжують надходити, деякі з них повторно з різних причин. Середній розмір субсидії – 807 грн. Держава заборгувала 15,00 млн. грн. надавачам послуг, які дуже стурбовані відсутністю коштів.

Чи потрібні пункти обігріву у Світловодську?

Минулого року, коли температура повітря знижувалася до 20 градусів мороза, рятувальники розгортали дві палатки для обігріву людей в парку ім.Шевченка та біля ДПРЧ-17, але одиниці людей зверталися за допомогою. Тож, на думку начальника міськрайвідділу Володимира Дементія, потреби в цьому цьогоріч немає. А Олег Щербина додав, що на кожному санпропускнику ЦРЛ готують чай і печиво для людей, які потерпають від холоду на вулиці. Там же можна обігрітися.

Замело навіть поліцію

Начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий повідомив, що протягом тижня стався один випадок незаконного заволодіння майном, 3 крадіжки, 1 з підозрюваних затриманий. Сьогодні з 4-ої ранку опергрупа не змогла виїхати на місце виклику, бо замело так, що автомобіль "ВАЗ", хоч і з зимовою резиною, не зміг зрушити з місця.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF