Світловодський район
Влада

Валентин Козярчук: «Мене ніхто не зупинить, я буду йти вперед!»

Валентин Козярчук: «Мене ніхто не зупинить, я буду йти вперед!»
До сесійної зали адмінбудинку 14 січня, крім депутатів міської ради, прийшли керівники комунальних підприємств, управлінь міської ради, державних установ, громадські активісти, пересічні громадяни.
Саме до цієї частини зібрання і звернувся міський голова Валентин Козярчук з промовою: "Шановні присутні! Парламент — це місце, де обговорюють питання і знаходять відповіді на ці питання. Тож перед тим, як почати пленарне засідання, я хочу поінформувати міську громаду про події, які відбуваються у місті і міській раді, зокрема.

6 січня відбулося чергове засідання виконкому. Працювали швидко, як завжди. Одним з питань було затвердження кошторисної документації на капітальний ремонт Ревівської амбулаторії загальною вартістю 780 тис. грн. Це ті кошти, які податкова інспекція збирає з усіх нас – мешканців громади, а потім виконком їх використовує в інтересах громади. Давайте порівняємо цифри. Кілька років тому двоповерхове приміщення ЛОР – відділення ЦРЛ, площею 1600 кв.м було продано за 769 тис. грн., а тільки ремонт амбулаторії площею 290 кв.м коштує 780 тис. грн.! Це наші з вами кошти. Я був дуже здивований такою цифрою і зняв питання з обговорення. Пізніше запросив головного лікаря Центру первинної допомоги Людмилу Шумейко, начальника УЖКГ Віктора Самоляка і дізнався про дивні речі – 40 тис. грн. вже витрачено на цей проект. Я – інженер-будівельник і знаю, що такий проект коштує максимум 5 тис. грн.

ЖКГ проводило тендер на виконання робіт з водозниження Табурища. ТОВ "Олімп" запропонувало 4700 тис. грн. і вийшло переможцем. А одне з підприємств міста Переяслав-Хмельницький запропонувало 2800, 00 тис. грн., тобто на 1900,00 тис. грн. менше і програло, бо не вистачило двох документів. Я запитав начальника УЖКГ, чому не підказали підприємству, що треба надати документи. "Це не моя компетенція", – відповідає. Таким чином виконання робіт міській громаді обійшлося на 1900,00 тис. грн. дорожче.

13 січня я запросив голів фракцій і партій до себе, а перед цим я проводив прийом громадян. Люди скаржилися, що течуть покрівлі, прориваються труби, бастують ЖЕКи, не прибираються тротуари, немає чим їх посипати. У мене немає жодного заступника, одна людина працює на громадських засадах… Але на цій зустрічі депутати дійшли до того висновку, що перейменування вулиць – найважливіше питання для міста сьогодні...

Дещо про Закон України "Про місцеве самоврядування". Я — голова міської ради і голова виконкому міської ради. На минулій сесії обласний депутат сказав: "Нам треба обрати керівника представницького органу – секретаря міської ради". Керівником представницького органу є міський голова, а секретар – це секретар. На 1-й сесії міської ради голова міської виборчої комісії передав ці повноваження мені, як міському голові, я запропонував кандидатуру на посаду секретаря ради. Не пройшла кандидатура секретаря і перший раз, і другий. По закону треба було, щоб більша половина депутатів зібрала підписи на підтримку свого кандидата, а міський голова його висунув. Якщо не пройшла пропозиція депутатів – знову висуває свою кандидатуру міський голова.

У мене таке враження, що я потрапив не в міську раду, а на "воровський сходняк". Я буду називати речі своїми іменами, озвучувати факти. Я збирався до губернатора у вівторок, бо є кримінальні справи, що блокуються певними силами.

Якщо Козярчук не на місці, скажіть мені про це. Зберіть дві третини голосів і все, але мене обирала міська громада, а не депутати. І підставою для мого звільнення є тільки серйозні порушення Закону.

Депутати мене критикували за те, що я поновив Кармаліту на роботі за рішенням суду. Я запросив його і підписав заяву про поновлення на роботі лише після того, як він подав заяву на звільнення, щоб міська рада щодня не втрачала по 1 тис. грн.

Кілька слів про міський бюджет, що нагадує "тришкін кафтан". У 2016 році нам передали СПТУ №5, 5 млн. грн. з бюджету треба профінансувати. Відмінили відшкодування витрат на пільгові перевезення, пільгові телефони тощо. Я домовився з перевізниками продовжити возити пільговиків до 15 січня, депутати пропонують виділити гроші з міського бюджету.

Але бюджет такий, що не будуть ремонтуватися покрівлі, дороги, а в цей же час 1900, 00 тис. грн. банально розбазарені. Ці кошти можна було віддати на перевезення. Теж саме і з амбулаторією за 780 тис. грн. Можна купити приміщення з євроремонтом за менші кошти. Я розумію, що відбувається. Я наступив на хвіст оцій гідрі, що тут сиділа.

За інформацією Клименка, голови наглядової ради Укрінбанку, міські котельні перебувають під заставою кредиту у 6,00 млн. грн., і вже пені набігло 1,5 млн. грн. Це зробило колишнє керівництво СП ТОВ "Світловодськпобут". Наразі в Укрінбанку – санація і тимчасова адміністрація може продати наші котельні. На сьогодні всі рахунки підприємства заблоковано. Мені стало відомо, що з 6,00 млн.грн. близько половини пройшло через конвертаційні центри, гроші банально "обналічені" і вкрадені.

Мене ніхто не зупинить, я буду йти вперед, оприлюднювати всю інформацію. В понеділок я збираюся в Київ, буду розповідати, що тут відбувається.

Ось депутати зібрали підписи за одного з кандидатів на посаду секретаря ради, але не вистачає 7 підписів. Які партії об’єднуються? Що я взнав за декілька останніх днів? Коли почали складати списки – почали "проплачувати" депутатам гроші. Тож виходить, коли йшли на вибори, обіцяли працювати на інтереси людей, а тепер… Були політичні сили, які платили гроші виборцям – 500 грн. За 2 тисячі голосів – 1 млн. грн., дешевше купити одного депутата за 100 чи 150 тис. грн. і він буде діяти від імені двох тисяч людей. Сподіваюсь, всі знають про приклад Кривого Рогу. БЮТ і Опозиційний блок об’єдналися на користь Вілкула і керівництво ВО "Батьківщина" розпустило фракцію БЮТ у Криворізькій раді.

Повірте, я не боюся втратити посаду міського голови, я не збирався йти на вибори. Мене переконав мій духівник отець Олександр Коваленко: "Іди послужи міській громаді".

Я буду йти вперед. Міська громада — носій влади. Ви мене найняли, щоб я від вашого імені у ваших інтересах виконував певні повноваження. Якщо ви мені скажете: "Козярчук, ти не виконуєш повноваження, я піду."

Як тільки я прийшов, піднялася піна. Не платять за оренду приміщення. Я прошу затвердити до структури відділ аудиту, помічників, які б швидко зібрали борги, а мені відповідають, що у вас є відділи, підрозділи, працюйте з тими, хто є. Я привів з собою Калича, Мєдвєдєва. Працює Нестеренко безкоштовно, організовує прибирання, роздає мітли, збирає комунальників на громадських засадах, без повноважень. Це може так довго продовжуватися?

У нас є частина громади, яка воює в АТО, захищає нашу країну, є волонтери, які допомагають військовим, а з іншого боку є випадки, коли банально розкрадають бюджет і я не можу це зупинити. З 2010 року не платять борги, питаю у начальника управління чому не подали до суду? Виявляється, не було 1 тис. грн. на судовий збір. Я не можу нікого звільнити, бо треба спочатку оголосити усну догану, потім догану з занесенням … Ви розумієте, що відбувається? І тільки я починаю працювати, як починають кричати: "Караул!". Ось така ситуація."

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF