Онуфріївський район
Влада

3633 сім’ї Онуфріївського району звернулися за субсидією

3633 сім’ї Онуфріївського району звернулися за субсидією
11 січня 2016 року головою районної державної адміністрації Самородченко С.М., за участі голови районної ради Уткіної Т.І. та заступника голови районної ради Калницької К.М. проведено апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, керівниками організацій та установ Онуфріївського району.
Сергій Миколайович розпочав апаратну нараду з аналізу питань, які були розглянуті на робочій нараді, яку провів голова ОДА Кузьменко С.А., в режимі он-лайн зв’язку з головами районних адміністрацій. Це питання: формування бюджету області на 2016 рік, збільшення ставки податку на доходи фізичних осіб з 15% до 18% та зниження ставки ЄСВ, відшкодування пільгового перевезення за рахунок місцевих бюджетів, фінансування професійно-технічних навчальних закладів, яке також переходить на місцевий рівень, витрати на харчування дітей лише пільгових категорій за рахунок коштів освітньої субвенції, створення, на протязі 2-х місяців, освітніх округів, а разом з ними і культурних округів.

3633 сім’ї Онуфріївського району звернулися за субсидією

Надалі очільник району перейшов до розгляду питань апаратної наради:
про ситуацію щодо надання житлових субсидій в районі;
про виконання доручення голови райдержадміністрації щодо підготовки до зимового періоду дорожньої служби району, про стан розгортання доріг в населених пунктах та за їх межами;
про виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 25 вересня 2015 року №260-р «Про заходи щодо організації роботи по складанню проектів місцевих бюджетів району на 2016 рік та їх прогнозів на 2017-2018 роки»;
щодо ситуації в галузі освіти району,
щодо проходження медичного огляду та проведення підписки районної газети «Придніпров’я» бюджетними установами.

По питанню підготовки до зимового періоду дорожньої служби району та про стан розгортання доріг в населених пунктах району поінформували головний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Кириленко О.М. та в. о. начальника філії «Світловодський райавтодор» Ракович В.І.. В своєму виступі вони доповіли, що на даний час ситуація є стабільною, на дорогах району працюють 19 одиниць техніки, дорожні служби забезпечені паливно-мастильними та протиожеледними матеріалами. Приймаються усі заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій на дорогах району у складних погодних умовах.

Про стан надання житлових субсидій в районі доповів начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Тарабан О.В., який зазначив, що за період з 01 травня 2015 року по 01 січня 2016 року за призначенням житлових субсидій звернулось 3452 сім’ї, оброблено заяв 3133, що складає 90,8%. Середній розмір субсидії на житлово-комунальні послуги складає 1588,89 грн. на місяць, а на тверде топливо-1654,43 грн. на рік. Станом на 01 січня 2016 року звернулось за призначенням субсидії 3633 сім’ї. З 01 січня 2016 року управління переходить на нову програму по наданню субсидій населенню району «Житловий дім».

Про виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 25 вересня 2015 року №260-р «Про заходи щодо організації роботи по складанню проектів місцевих бюджетів району на 2016 рік та їх прогнозів на 2017-2018 роки» доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Калантаєвська С.М.. В своїй доповіді головний фінансист району проаналізувала показники виконання районного бюджету за 2015 рік та проект районного бюджету на 2016 рік.

Про стан справ у галузях освіти, медицини в районі відзвітували керівники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації.

На нараді голова райдержадміністрації Самородченко С.М. акцентував увагу на готовності всіх підприємств установ та організацій району, комунальної, освітньої та медичної галузі до роботи в складних погодних умовах, наданню земельних ділянок учасникам АТО. За всіма розглянутими питаннями прийнято відповідні рішення.

"ВК" у PDF