---
Влада

Сергій Кузьменко планує підбити підсумки 2015-го року на нараді із керівниками територій

Сергій Кузьменко планує підбити підсумки 2015-го року на нараді із керівниками територій
Сьогоднішню апаратну нараду голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко розпочав з настанов головам райдержадміністрацій – цього тижня керівники територій триматимуть звіт перед очільником області про результати роботи у 2015 році.
Один з головних пріоритетів протягом року для влади усіх рівнів, як наголосив Сергій Кузьменко, був соціальний захист учасників АТО. У цьому плані голову ОДА також цікавить як в районах налагоджена робота центрів допомоги учасникам АТО.

Інша важлива тема, яку порушив Сергій Кузьменко – рівень заробітних плат: "Зрозуміло, що наша область - аграрний регіон, зі слабко розвиненою промисловістю, що не додає високих показників по заробітних платах. Але ми домовлялися з аграріями, які мають непогані урожайні здобутки, що це дозволить підвищити заробітні плати в сільському господарстві".

У контексті фінансових питань очікує голова ОДА від керівників територій звіту і про освоєння коштів із державного фонду регіонального розвитку.

З-поміж іншого значну увагу Сергій Кузьменко приділяє завданням з підвищення якості освіти. "Вже в середній школі ми маємо формувати у наших дітей конкуретноспроможну особистість на ринку праці", - наголошує він. У цьому контексті говорив голова ОДА про ефективне використання бюджетних коштів, що виділяються на одну дитину на рік. Є вражаючі приклади розривів у сумах по різних навчальних закладах, залежно від кількості учнів і рівня самої школи, і в цьому також є свій показник якості освіти. А там, де мова заходить про якість освіти, не обійтися без ефективного менеджменту і прийняття часом непопулярних організаційних рішень. Якість освіти по школах області щороку демонструють і підсумки ЗНО: "ЗНО видає різні результати: високі у повнокомплектних великих школах, і неможливість якісної освіти у школах із 20-ма дітьми на всі класи", - зауважив з цього приводу Сергій Кузьменко. Тож і за цим напрямком у голів РДА має бути готове бачення вирішення проблеми, і якщо у 2015 році не було вжито певних заходів, їх доведеться впроваджувати у наступному, 2016 році.

Логічно, що результати роботи протягом поточного року окремих керівників територій можуть повпливати на кадрові рішення обласного керівництва. Є цьому і об’єктивні причини, Сергій Кузьменко відзначив, що в області 3 голови РДА, отримавши високу довіру від громади на місцевих виборах, були обрані головами райрад – таку оцінку голова ОДА назвав політичною, але зазначив, що на інших чекає оцінка їхньої роботи, як ефективних менеджерів на місцях.

Нарада голови облдержадміністрації із головами райдержадміністрацій відбудеться 25 грудня, керівники територій також візьмуть участь у засіданні сесії обласної ради, де прийматиметься обласний бюджет на наступний рік.

"ВК" у PDF