Олександрівський район
Влада

Обговорення перспективного плану об’єднання громад триває

Обговорення перспективного плану об’єднання громад триває
14 грудня відбулася он-лайн нарада першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка із районними державними адміністраціями області з питання децентралізації.
Для обговорення моделей нових громад у залі засідань Олександрівської райдержадміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Ольги Бороти та голови районної ради Григорія Гончаренка зібрались селищні та сільські голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Сергій Коваленко повідомив, що зараз наш регіон проходить третій етап формування перспективного плану. Перший був у квітні, коли планування об’єднання громад відбувалось через картографічний розподіл та обговорення всіх побажань громад. Другий етап – у листопаді . Коли із запропонованих 43 нових об’єднаних громад в області уряд визнав лише 20. Сьогодні – третій етап, на якому ми вже повинні запропонувати таку модель громади, яка може стати містом обласного значення. Оскільки кошти на розвиток будуть вкладатися лише у самодостатню громаду.

Обговорення перспективного плану об’єднання громад триває

Під час наради обговорювалась така модель, за якого Олександрівський район працюватиме за планом «один район – одна громада». Однак не виключається можливість створення ще однієї об’єднаної громади і центром у селі Михайлівці.

Ольга Борота зазначила, що у області уже функціонують дві об’єднані території – Маловисківська та Бобринецька. Тому на їх прикладі Олександрівський район зможе побачити переваги або недоліки цієї реформи.

По завершенню наради присутні змогли висловити свої думки з приводу децентралізації та поставити питання.

"ВК" у PDF