Знам’янський район
Влада

Процес формування спроможних громад в області триває. Область розглядає пропозиції керівників райдержадміністрацій

Процес формування спроможних громад в області триває. Область розглядає пропозиції керівників райдержадміністрацій
Влада на місцях несе безпосередню відповідальність за реалізацію Перспективного плану із формування спроможних територіальних громад.
На цьому заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив під час розгляду пропозицій щодо внесення змін до проекту Перспективного плану формування територій громад області.

– На сьогодні вже немає сумнівів, що процес децентралізації та формування в області спроможних територіальних громад є незворотнім. Завдяки цим перетворенням мешканці сільських територій, як і мешканці міст, нарешті отримають право самостійно обирати керівника території, а ради місцевих громад формуватимуть виконавчий комітет. Тобто, вже не буде системи, коли керівника території призначали зверху, із Києва, а буде реалізована система реального народовладдя, – відзначив посадовець.

– Ми, як представники влади, повинні сформувати таку модель, що дозволить Кабінету Міністрів визнати територіальні громади, такими, що є спроможними та самодостатніми. Відповідно, необхідно підготувати інфраструктуру, сформувати кадровий резерв, аби у подальшому можна було забезпечити ефективне управління зазначеними територіями та оперативно реагувати на запити жителів місцевих громад, – зазначив Сергій Коваленко.

Під час сьогоднішньої наради були розглянуті пропозиції щодо внесення змін до проекту Перспективного плану від керівників Бобринецької, Вільшанської, Гайворонської, Голованівської, Добровеличківської, Долинської, Знам'янської райдержадміністрацій, а також Знам'янського міськвиконкому.

Зокрема, по Бобринецькому району запропоновано сформувати спроможну територіальну громаду за принципом: одна громада – один район. Відповідно, передбачається, що територіальний та адміністративний центр заначеної громади знаходитиметься у Бобринці, до якого у процесі децентралізації приєднаються території 24 сільських рад району.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF