---
Влада

Відключення від електромереж за заборгованість повернули

Відключення від електромереж за заборгованість повернули
Своєю постановою Кабінет Міністрів України дозволив відключення від електромереж боржників за спожиту електроенергію, що живуть в регіонах, в яких не ведуться бойові дії та які не знаходяться під тимчасовою окупацією. На це увагу споживачів звертає ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія».
Починаючи з 30 грудня 2023 року, уряд повернув відключення за заборгованість в тих регіонах, де не ведуться бойові дії та які не знаходяться під тимчасовою окупацією. Це визначено Постановою КМУ від 29 грудня 2023 року №1405 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг». Нею внесено зміни зокрема до аб.2 п.1 Постанови КМУ №206 від 5 березня 2022 року.

Енергопостачальна компанія звертається до абонентів, які мають прострочену заборгованість за спожиту електроенергію, з проханням погасити її та у подальшому не зволікати з оплатою.

Надавач послуг нагадує про можливість укладення договору реструктуризації заборгованості, якщо немає змоги сплатити всю суму боргу одним платежем. 

Для цього необхідно звернутися до найближчого представництва компанії (місцевий Центр обслуговування споживачів ТОВ «Кіровоградська обласна ЕК») з документами, що підтверджують неплатоспроможність.

Нагадаємо, до цього Постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2022 року №206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» було установлено, що до припинення чи скасування воєнного стану в Україні забороняється припиняти або зупиняти надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

"ВК" у PDF