Світловодський район
Благодійність

Дарія Ільїна звітує про чергову поїздку в зону АТО

Дарія Ільїна звітує про чергову поїздку в зону АТО
Світловодські волонтери Дарія Ільїна, Сергій Волков і Дмитро Грицеєнко відвідали наших захисників в зоні АТО. Чергова поїздка тривала з 17 по 19 лютого.
Розповідає керівник Світловодського міськрайонного центру надання допомоги учасникам АТО Дарія Ільїна.

– О 6-й ранку 18 лютого ми прибули до Михайлівки, куди приїхали бійці 80-ої ОДШБ, бо на позиції до них ми не змогли потрапити. Передали їм генератор, ковдри, подушки, смаколики. Потім направились в Авдіївку. Їхали з небезпечним вантажем (газові балони), тому з полегшенням зітхнули, коли розвантажились у першому батальйоні 72-ої ОМПБ. Доправили все, що просили: заправлені газові балони, мішки для піску, миючі засоби для кухні, продукти харчування. Про відвідування "передка" навіть мови не було. Ситуація дуже складна, на моїх очах бійців посадили в "Урал" і відправили на "Орел", а мене душили сльози, ніби я проводжала свого сина, поряд гарчала бронетехніка, щось затівалось. Так і сталося… Познайомились з чудовим комбатом 39-ої ОМПБ Володимиром, передали їм теплі ковдри і трохи смаколиків.

О 10:30 виїхали і після нас розпочався черговий обстріл Авдіївки. Вже ввечері зв’язалась по телефону з 39- ою ОМПБ і дізналась про втрати, гірко і боляче… А потім дорога в Луганську область, у село Гурське до наших "блокадників". Наші ветерани АТО з Кіровоградщини попросили "дутики", сокири, ножі, цепок на бензопилу, тосол та мастило для пилки. Привезли їм теплі речі та ковдри, електричний чайник, продукти. Але вони відмовились від продуктів, ледве вмовили взяти смаколиків. Говорять, щоб везли бійцям на передову, бо там це необхідніше. Ще й передали нам генератор, який їм доправила кіровоградський волонтер Тетяна Сила. Вечоріло і потрібно було десь ночувати. Ми направились в місто Торецьк, до наших донецьких патріотів. Благополучно проїхали блокпост, і неправда, що писали в мережах деякі волонтери, що поліція і нацгвардія блокує проїзд, нічого подібного, перевіряють, але пропускають.

Вже в Торецьку дізналися про сильний обстріл позицій наших бійців в Авдіївці, про загиблих і поранених. Решту вантажу передали місцевим волонтерам і поки ми були в дорозі додому, бійці 25-ої ОПДБ на ВОПах "Сова", "Камиш" отримали генератор, маскувальні сітки і смаколики. Ось така була у нас поїздка.

Від бійців і нас особисто щира вдячність всім небайдужим жителям Світловодщини, які допомогли нам коштами, продуктами, речами, дизпаливом, газовими балонами. За заправку газових балонів дякуємо депутату Світловодської районної ради, керівнику ТМ "Світ сир" та фермерського господарства "Корида" Олегу Медянику. Вдячні колективу мережі магазинів "Садко"; голові Великоскельовської сільської ради Сергію Могильному; за 50 літрів дизпалива керівнику ТОВ "Земля і люди" – Айкараму Тартікяну; за 40 літрів дизпалива – керівнику ТОВ "Автогазсервіс" Ігорю Васєчку; за 17 виробів-подарунків з національною символікою Світловодському центру дитячої та юнацької творчості. Дякуємо за продукти харчування: учнівським і педагогічним колективам Великоандрусівської, Захарівської і Миронівської ЗОШ, Світловодської ЗОШ № 9; колективу відділу освіти Світловодської районної державної адміністрації в особі начальника відділу Лариси Сачевської і голови райкому профспілки працівників закладів освіти Ніни Рябчун; головам первинних профспілкових організацій шкіл району; керівнику клубу військово-патріотичного виховання "Козак", тренеру з хортингу Анатолію Скоренцову та його вихованцям; Тетяні Курці та Ользі Дубині за смачну випічку. Дякуємо за допомогу: керівнику Світловодського осередку політичної партії "Батьківщина" Таїсії Гончаренко; Християнській євангельській церкві "Ковчег спасіння"; Наталії Кривченко, приватному підприємцю; волонтерам Наталії Задорожній за 5 маскувальних сіток, шкарпетки, цигарки, каву та цукерки.

Вдячні за грошову допомогу: депутатам Кіровоградської обласної ради політичної партії "Українське об’єднання патріотів "УКРОП" Сергію Савченку за 2 тис. грн., Людмилі Мусієнко – 1 тис. грн., Олексію Мирошниченку – 500 грн.; керівнику управління каналом "Дніпро-Інгулець" Олександру Панченку та Віктору Бурлаці – 1 тис.грн.; Оксані Фросіняк – 500 грн; Линник Тетяні Григорівні (м.Київ) – 1 тис. грн; Галині Васюк – 200 грн; Леоніду – 100 грн; Олександру – 600 грн; Тетяні Давиденко – 400 грн; учнівському та педагогічному колективу Миронівської ЗОШ – 150 грн; колективу Світловодської дитячої музичної школи – 615 грн; Богдану Дроздову – 500 грн; Дмитру Музиці – 500 грн; керівникам профспілкових організацій шкіл району – 650 грн.

Дякуємо Касьян Ірині Артемівні, 94 річній бабусі за теплу шапку для бійців. Люди, переживаю, що когось не назвала. Не ображайтесь. На зібрані кошти придбали такі товари: рукавиці – 150 грн; мішки для піску – 1237 грн., миючі засоби – 188 грн; тосол (15 літрів) – 200 грн; мастило "Штіль" (2 літри) – 100 грн; питна вода (10 х 6 л) – 169 грн; бензогенератор Стандарт БТ–2500 – 3999 грн; одноразовий посуд – 133,45 грн; чоботи "Аляска" (10 пар) – 1450 грн; цепок на бензопилу "Штіль" – 340 грн; топорища (2 од.) – 30 грн; напильник, заточка сокир, кухонні дощечки – 80 грн; дизпаливо (55 л х 21,00 грн) – 1155 грн; ліки для 39 ОМПБ – 1466,57 грн.

Дякуємо за допомогу в організації поїздки заступникам голови Світловодської районної державної адміністрації Сергію Орленку та Володимиру Похілову. І як все ж таки приємно, що в наш нелегкий час живуть такі люди, які готові прийти на допомогу іншим і роблять це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця. У народі кажуть, що добра людина – це щаслива людина. І доброта обов’язково повертається до того, хто її віддає. Я сподіваюсь на вашу допомогу і надалі, так як ми вже розпочали збір на наступну поїздку, а "фінанси співають романси".

Реквізити громадської організації "ІВОЛГА": ЄДРПОУ 40118680 МФО 323583
Кіровоградська філія "Приватбанк" р/р 26009052914874 Ільїна Дарія Дмитрівна

"ВК" у PDF