Світловодський район
Благодійність

Світловодські волонтери відвідали «промку»

Світловодські волонтери відвідали «промку»
10-12 червня волонтери м. Світловодська Сергій Волков, Дмитро Грицеєнко разом зі мною побували в зоні АТО. До останнього планували виїзд на Луганщину, але обставини змусили змінити маршрут.
Ранок 11 червня розпочався з Костянтинівки, а далі з супроводженням вирушили в Авдіївку на "промку". Познайомились з комбатом і хлопцями. "Промборги" – так вони себе жартома називають, які ж вони всі красиві наші десантники! Але очі, як би ви бачили ці очі – повні болю і смутку.

Ранок був після дуже тяжкого бою, сотні мін і снарядів в наш бік, тому бачили, як втомлені бійці. Розвантажили продукти і речі – і все це дуже швидко, комбат попередив щоб не затримувались. Періодично лунали вибухи і кулеметні черги. Понівечена земля, дерева, розбиті будівлі, обгоріла техніка і усюди воронки від вибухів. Подумалося: "Це другий аеропорт, тут все полито кров`ю наших синів, стаю на коліна, клубок у горлі, Господи, якби я могла щось змінити..." Фотографій мало, не час для фотосесій.

Далі по маршруту Торецьк і Новгородське. Мирне місто Торецьк після нічного обстрілу продовжувало жити в звичайному ритмі. Більше дісталося Новгородському. Красиве селище, жителі якого оговтувалися після нічного кошмару. Комбат 122 батальйону десантників розповів про нічні бої. Бійці підписали наш прапор. Командир написав: "Все буде так, як повинно бути!!! Навіть якщо буде інакше!!!"

Розвантажили привезені гостинці. Хлопці раді були суниці, бринзі ("молочки" взагалі не бачать), домашній випічці, пиріжкам і кексам, копченому салу.

Світловодські волонтери відвідали «промку»

Хочеться так багато розповісти, але не все можна і обличчя хлопців не показуємо. Враження від цієї поїздки дуже важке і гнітюче, коли все це закінчиться, коли перестануть гинути наші сини?

Світловодські волонтери відвідали «промку»

Хочу подякувати всім добрим людям, які допомагали нам в зборі продуктів і необхідних речей. Як завжди, наші постійні і незмінні благодійники: Віктор Бурлака, начальник управління каналу "Дніпро-Інгулець, Олена і Олександр Дзюники, Айкарам Тартікян, керівник ТОВ "Земля і люди", СПД Коханюк "Світловодська Паляниця", виконавчий директор "Спецзовнішкомплект" Григорій Кодаченко, група волонтерів Наталії Задорожньої, Свято-Покровська Церква, о. Віталій та о. Олександр, жителі села Ггригорівка в особі сільського голови Надії Невкритої, Тетяна Курка, Ольга Дубина, сім`я Приколіба, жителі села Подорожнього: сім`ї Задорожніх, Сікорак, Третяків, Баняс, Вакуленко.

Команда благодійників поповнилась небайдужими людьми, це депутат районної ради, керівник ТМ "Світ сир" та фермерське господарство "Корида" Олег Медяник, який надав 50 кг бринзи, Костянтин Сук з Миронівки надав 50 кг полуниці, депутат районної ради Ігор Кирилов, депутат Павлівської сільської ради Володимир Мотуз. А ще учні ЗОШ №4 і вихованці церковної недільної школи передали бійцям свої малюнки. Не можу не висловити слова вдячності Тетяні і Олександру Федоровим за наданий транспорт і, звичайно, нашому водієві Дмитру Грицеєнку.

Світловодські волонтери відвідали «промку»

Я вірю, Україна буде єдина!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF