Знам’янський район
Благодійність

Допомага військовим від знам’янчан

Допомага військовим від знам’янчан
У зоні АТО щодня потрібні автомобілі для виконання різного роду бойових завдань. На превеликий жаль, термін служби транспорту може бути досить коротким. Саме так і сталось з славнозвісною Знам’янчанкою.
Старенький УАЗ, що назвали „Знам’янчанкою”, майже рік приймав на себе ворожі кулі і рятував свого керманича Євгенія Чайку.

Про свою рятівницю Євгеній Чайка може розповідати годинами. Її історію знають й знам’янчани. Згадують, як більше року тому згуртувались, збирали «по копійці» і купили старенький УАЗ.

Допомага військовим від знам’янчан

Придбали її за 5 тисяч гривень. Ще більше витратили на ремонт. Поставили нові колеса, акумулятор, пофарбували. Освятили у церкві і відправилина передову. Та основне в цій машині це її назва - Знам’янчанка.

«Знам’янчанка”, не раз рятувала життя своєму керманичу, приймаючи на себе ворожі кулі. Інша вибоїна на лобовому склі з’явилась внаслідок мінометного обстрілу. Тоді автівка врятувала життя ще одному бійцю.

Розпочала свій бойовий шлях "Знам’янчанка" ще в Луганській області під Дебальцево, потім була Горлівка, звідки вона повернулася до рідного міста без гальм та зимової гуми. Впізнати її можна було хіба що за синьо-жовтими прапорцями на дверцятах і патріотичним смайликом на кермі.

Допомага військовим від знам’янчан

Тепер загальними зусиллями машина була відремонтована втретє. Змінився у автівки і керманич. Замість демобілізованого Евгенія Чайки, її водієм став Олександр Бургаз, який днями на ній вирушив у зону АТО.

Проводжати Героя зібралися: міський голова Філіпенко С.І., депутати міської ради, волонтери та небайдужі мешканці міста. Крім теплих побажань, в автівку були загружені теплі речі, продуктові набори, які так потрібні нашим воїнам на передовій. За сприяння міської влади надано пальне для транспортування «Знам’янчанки» до зони проведення АТО.

Допомагати військовим – це справа кожного з нас – підкреслив міський голова С. Філіпенко, звертаючись до пристуніх та додав, що ми маємо робити усе можливе, аби здобути такий довгоочікуваний мир в Україні. А міська влада й надалі підтримуватиме бійців, волонтерів та їх родини.

"ВК" у PDF