---
Благодійність

Українським пацієнтам передали 750 флаконів дороговартісного протипухлинного препарату

Українським пацієнтам передали 750 флаконів дороговартісного протипухлинного препарату
На початку червня два медичних заклади України безоплатно отримали від австрійської компанії Astra Pharma (Schachinger Pharmalogistik) 750 флаконів препарату Vegzelma (Bevacizumab), який застосовують у лікуванні онкологічних захворювань. Це стало можливим завдяки діяльності Благодійного Фонду «Можемо Разом».
Препарат безоплатно надала австрійська компанія Astro Pharma GmbH. В Україні його передали Державному некомерційному підприємству «Національний інститут раку» та комунальному некомерційному підприємству Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр». Проєкт став можливим завдяки міжнародній співпраці Благодійного Фонду «Можемо Разом».

Vegzelma (Bevacizumab) призначають при лікуванні різних видів пухлин, зокрема раку товстої кишки, молочної залози, підшлункової та передміхурової залози, нирок. 

Він не входить до національного переліку основних лікарських засобів, тому держава його не закуповує. 

За словами завідувача аптеки ДНП «Національний інститут раку» Романа Побочія, вартість одного флакону Vegzelma (Bevacizumab) становить близько 10 тисяч гривень. Для однієї ін'єкції потрібно від п’яти до дев’яти флаконів, курс хіміотерапії передбачає до шести прийомів. 

Завдяки тому, що препарат надійшов в Україну безоплатно, пацієнти отримають шанс на життя. 

Автор ініціативи Олесь Довгий щиро дякує іноземним партнерам за допомогу та підтримку.

Треба зазначити, що цей протипухлинний засіб має вимоги до температури зберігання. Вона має триматися у рамці від 2 до 8°C від моменту виготовлення до введення пацієнту. Благодійний Фонд «Можемо разом» не тільки залучив допомогу, а й здійснив оперативне транспортування препарату в Україну з дотриманням усіх температурних вимог.

— Це була складна логістика і потребувала дотримання особливого температурного режиму протягом усього часу, але ми впоралися, — діляться враженнями волонтери Благодійного Фонду «Можемо разом».

"ВК" у PDF