Афіша

Круглий стіл "Водні ресурси Кіровоградщини"

Круглий стіл "Водні ресурси Кіровоградщини"
22 березня 2016 р. о 14 год. в Орхуському центрі екологічної інформації ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відбудеться круглий стіл "Водні ресурси Кіровоградщини", приурочений до Всесвітнього дня води.
Вода - першооснова всього живого на землі. На планеті, як відомо, води багато, проте найбільше значення в житті та господарській діяльності людини мають прісні води, запаси яких далеко не безмежні. Проблема води належить до найголовніших соціальних і науково-технічних проблем сучасності. Вирішення її значною мірою залежить від вивчення водних ресурсів, рівня знань про явища і процеси, що відбуваються в гідросфері, а також від ефективних заходів з раціонального використання і охорони природних вод.

Всесвітній день води є унікальноюможливістюнагадатиукраїнцям про дбайливе ставлення до водних ресурсів. Адже лише своїми діями ми зберігаємо або знищуємо цей безцінний дар природи.

Мета проведення круглого столу:відзначити Всесвітній день води, привернути увагу громади регіону до проблем охорони та раціонального використання водних ресурсів, необхідних для забезпечення життєдіяльності населення, розвитку сільського господарства і промисловості. Показати, що захист водних ресурсів наразі є пріоритетним напрямом екологічної політики державних установ та громадських організацій Кіровоградщини.

Теми, що пропонується до розгляду:

- основні аспекти охорони та збереження водних ресурсів Кіровоградської області;

- обґрунтування необхідності збереження запасів питної води;

- дослідження радону та радіохімічних показників у джерелах водопостачання Кіровоградської області;

- стан очищення стічних вод комунальними підприємствами області та їх вплив на водні об’єкти;

- поверхневі водойми - джерело інфекційних та неінфекційних захворювань та ін.

У роботі круглого столу візьмуть участь представники державних установ та члени громадських організацій, а саме: обласного управління водних ресурсів, департаменту екології та природних ресурсів ОДА, державної екологічної інспекції, головного управління Держсанепідслужби, викладачі вишів, екологи, представники обласного та міського осередків Всеукраїнської екологічної ліги та інші.

"ВК" у PDF