Афіша

Відкриття кіноклубу Docudays UA у Світловодську

Відкриття кіноклубу Docudays UA у Світловодську
Завдяки участі й перемозі центральної міської бібліотеки у конкурсі проекту "Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA", в нашому місті відкривається кіноклуб Docudays UA "New life".
29 лютого на базі центральної міської бібліотеки відбудеться перший показ фільму з колекції Міжнародного фестивалю документального кіно. Програмний директор Міжнародного фестивалю Геннадій Кофман відзначив, "Досвід кінофестивалю свідчить, що через інструменти документального кіно, правопросвітні заходи долучають до відкритого діалогу про права людини десятки тисяч громадян України, сприяють утвердженню розуміння людської гідності як найвищої цінності. Саме завдяки документальному кіно й, власне, кінофестивалю ми змінюємо світ на краще, ми формуємо своє майбутнє".

Після перегляду учасникам заходу буде запропоновано обговорення фільму як кінематографічного твору, робота в смислових групах: з'ясування думок щодо питання порушення прав дитини ключовими персонажами фільму, ставлення до героїв та їхніх проблем, аналіз проблемної ситуації, пошук нового варіанта рішення. Обговорення фільму буде відбуватися за участю правозахисників як експертів з прав людини.

"ВК" у PDF