Афіша

Міжнародний турнір по створенню комп'ютерних ігор

Міжнародний турнір по створенню комп'ютерних ігор
Кожен рік наприкінці січня десятки тисяч ентузіастів у всьому світі збираються у визначених заздалегідь місцях задля того, щоб зануритися у атмосферу спільної творчості та протягом 48 годин створювати комп’ютерні ігри в команді однодумців або особисто, але в оточені інших учасників. Це формат всесвітньо відомого Global Game Jam, приєднатися до якого у цьому році може кожний бажаючий українець. Байдуже якого ти віку та яка в тебе освіта.
Вмієш створювати комп’ютерні ігри? Бажаєш знайти однодумців, потенційних замовників, роботодавців, або просто перевірити свої можливості та спіймати кураж в надзвичайних умовах творчості? Приєднуйся! Тема гри, яку потрібно створити, стане відомою в момент старту заходу одночасно по всьому світу – 29 січня о 18.00. . Все! Наступні 48 годин твого життя мають бути присвячені створенню гри. Сам, або в команді (яку можна буде сформувати вже безпосередньо у залі, або заздалегідь) працюєш на результат.

У 2015 році у Global Game Jam було розроблено 5439 ігор від 28 000 розробників з 78 країн світу. Основною метою заходу є стимулювання розвитку IT-спільноти, налагодження взаємозв’язків та активізація творчості. Близько 20% зроблених у рамках Global Game Jam проектів отримують подальший розвиток як повноцінний програмний продукт.

Організатором гри в Україні стала Кіровоградська льотна академія НАУ. Саме в її навчальному корпусі буде створено оазис комп’ютерної творчості для українських учасників Global Game Jam. Місце проведення буде відкрито цілодобово вночі з 29 на 30 та з 30 на 31 січня, отже, усі 48 годин можна буде присвятити роботі над проектом.

Усі права на розроблену гру залишаються у розробників. Global Game Jam отримує лише право на демонстрацію конкурсних проектів. І дуже часто буває, що розроблена протягом 48 годин гра допрацьовується у більш спокійному темпі командою та випускається як повноцінний продукт.

Ще на учасників чекатимуть призи від співорганізаторів конкурсу та безліч приємних сюрпризів.

Щоб зареєструватися, треба заповнити форму: http://goo.gl/forms/L5JuRAqiHV та приєднатися до місця проведення на офіційному сайті: http://goo.gl/forms/L5JuRAqiHV

Організатором проведення Global Game Jam в Україні є Кіровоградська льотна академія НАУ та створений на її базі IT-Альянс 4.0 (об’єднання навчальних закладів та підприємств для консолідації інтелектуального потенціалу регіону у контексті четвертої промислової революції). Інформація про поточний стан підготовки до Global Game Jam - у групі IT-Альянс 4.0.: https://www.facebook.com/groups/1622427124678318/


Керівник української секції Global Game Jam - Олексій Ізвалов, к.т.н., доцент кафедри інформаційних технологій Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету


"ВК" у PDF