Актуально

Як відновити втрачені документи

Як відновити втрачені документи
Питання відновлення втраченого паспорта або картки платника податків, свідоцтва про народження дитини, договору купівлі-продажу нерухомості з початком війни набули більшої актуальності і не втрачають її до сьогодні. Усі особливості процесу відновлення пояснює адвокат Наталія Чирочка у спільному проєкті громадської приймальні народного депутата Олеся Довгого.
Усі документи, які у вас є: ті, що посвідчують особу, або ваші права, можна відновити. У наш час в кожній державній установі є свої реєстри з інформацією про видані документи. А тепер по черзі про кожний документ.

Паспорт

У разі втрати паспорта під час крадіжки або вчинення відносно вас іншого злочину необхідно звернутись до відділу поліції із відповідною заявою та отримати витяг з реєстру досудових розслідувань.

Якщо документи були втрачені за інших обставин можна одразу звертатись до територіального відділу держаної міграційної служби, ЦНАПу або у центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс".

Для відновлення паспорту необхідно надати:
  • витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у разі викрадення паспорта на території України);

  • довідку про місце проживання — довідку органу реєстрації встановленого зразка;

  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття.


Якщо у вас є застосунок "Дія", ви можете отримати довідку про місце реєстрації з його допомогою.

Додатково можуть знадобиться: довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи — для внутрішньо переміщених осіб; документи про шлюб та/або розірвання шлюбу; документи про зміну імені (ПІП).

Документи, видані компетентними органами іноземної держави, подаються з перекладом засвідченим нотаріально або легалізовані (з проставленим апостилем) також з перекладом на українську мову, засвідченим нотаріально, залежно від наявних міжнародно-правових договорів між Україною та країною, яка видала документ.

Закордонний паспорт

Для оформлення закордонного паспорта громадянина України замість втраченого або викраденого подаються такі ж документи, як і для оформлення його вперше:

  • паспорт громадянина України або свідоцтво про народження (для осіб, що не досягли 14-річного віку);

  • документ, що посвідчує особу законного представника, та документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника (опікуна, піклувальника тощо);

  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;

  • витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у разі викрадення паспорта для виїзду за кордон на території України).


У разі оформлення паспорта для виїзду за кордон особі, яка не досягла 12-річного віку, або особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я та яка потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я, необхідною є також кольорова фотокартка розміром 10-15 см.

Картка платника податків

Щоб відновити втрачену або пошкоджену картку платника податків, потрібно звернутися до найближчої податкової за місцем реєстрації, фактичного проживання або за місцем отримання доходів. При собі необхідно мати паспорт.

Дублікат картки видається безкоштовно і єдина відмінність від оригіналу — на новій картці буде стояти відмітка "ДУБЛІКАТ".

Як правило, картку можна отримати у день звернення, але у деяких випадках, якщо вказати неправильні дані, отримання дубліката може зайняти до 10 днів.

Про відновлення документів, що посвідчують право власності на нерухоме майно розповім у наступному випуску.





"ВК" у PDF