Актуально

У Світловодську ліквідували наслідки аварії на насосній станції

У Світловодську ліквідували наслідки аварії на насосній станції
Аварійні бригади ОКВП "Дніпро-Кіровоград" протягом майже 10 годин ліквідували наслідки аварії на одній з насосних станцій у Світловодську. Незабаром буде відновлено постачання води.
Про це повідомляється на офіційному каналі підприємства.

"Нам вдалося замінити пошкоджені агрегати у стислі терміни. У Світловодську триває просушка обладнання насосної станції, де напередодні трапилася аварійна ситуація. Тепер насоси готують до запуску", — йдеться в офіційному повідомленні.


Наразі постачання води здійснюється з резервуарів зі зниженим тиском.

"Світловодськ на цю мить — без води. Олександрія, Знам‘янка та частково Кропивницький отримують воду з резервуарів зі зниженим тиском. Смоліне — водопостачання у звичайному режимі", — повідомляють у підприємстві.


Повідомляється також, що у Знам’янці наразі завершуються ремонтні роботи на насосній станції, яка забезпечує водою центральну частину міста. Воду в район її обслуговування підвозять централізовано.

В Олександрії заплановані роботи по вулиці Кіровоградське шосе, 111, на час яких за цією адресою буде відсутнє водопостачання.

У Кропивницькому до 6 години ранку вода подавалась у всі мікрорайони міста зі зниженим тиском. З 6 години зупинені всі насосні станції, вода зараз є зі зниженим тиском самопливом в центрі, на В.Балці, Кущівці, Балашівці, Оз.Балці, Лелеківці. Працюють також місцеві водозабори, завдяки яким вода є в певних мікрорайонах. Котельні по місту мають деякий запас води, з 9 години водоканал почне розвозити воду машинами.

Чи здійснюється підвоз води по районам міста Світловодська наразі не повідомляється.

Нагадаємо, на початку грудня 2022 року у Світловодську планували встановити ємності з водою для забезпечення громади водою під час блекауту. Були підготовлені місця для встановлення ємностей, але на цьому роботи були зупинені без офіційних повідомлень.

Як ми повідомляли раніше, регіональне представництво міжнародного фонду UNICEF передало обласному комунальному виробничому підприємству "Дніпро-Кіровоград" 60 мобільних резервуарів для тимчасового стаціонарного встановлення на випадок форсмажорів із водопостачанням. Також підприємство отримало від Червоного Хреста три сучасні машини (IVEKO на 12 кубометрів води та MAN — на 14) з автоматичною помпою для доставки води, які також обладнані дизель-генераторами. Ці автомобілі було розподілено між Світловодськом, Олександрією та Кропивницьким.

"ВК" у PDF