Актуально

Де допоможуть у разі блекауту?

Де допоможуть у разі блекауту?
У Кіровоградській області на сьогодні діє 321 пункт обігріву з додатковим облаштуванням, що має забезпечити першочергові потреби населення у разі повного блекауту. Такі місця мають назву "пункти незламності". Ініціативу з надання людям підтримки підхоплюють і установи та організації, а також приватні підприємства.
Комплектування та функціонування стаціонарних пунктів здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Інформацію про такі місця взаємодопомоги можна знайти на офіційних інформаційних ресурсах кожної з громад.

За інформацією Головного управління ДСНС України у Кіровоградській області, в регіоні діють 17 мобільних "Пунктів незламності". Це намети, які облаштували рятувальники. Крім того, пункти діють у кожному з 32 підрозділів служби з надзвичайних ситуацій області. Там можна зігрітися, випити чаю, зарядити телефон, скористуватися інтернетом.

Заступниця голови обласної військової адміністрації Катерина Колтунова роз’яснює, що завдання пунктів — забезпечити першочергові потреби населення у разі повного блекауту. Мобільні пункти незламності розгорнуті з 23 листопада. Стаціонарні відкривають для відвідувачів після відключень електроенергії більше ніж на добу.

До ініціативи з підтримки цивільного населення долучаються інші установи та організації, а також є приватні ініціативи. Так, на Кіровоградщині у будівлях поліції облаштували 27 "Пунктів незламності", які працюють цілодобово. У кав’ярнях, великих і маленьких магазинах також повідомляють про можливість підзарядити гаджети у разі потреби. У соціальних мережах можна зустріти повідомлення від окремих громадян, які мають генератори і запрошують земляків скористатися допомогою.

Єднаймося!

"ВК" у PDF