Актуально

Із 14 грудня пластикові посвідчення водія і документи на авто стануть необов’язковими

Із 14 грудня пластикові посвідчення водія і документи на авто стануть необов’язковими
Відповідно до змін у законодавстві із 14 грудня громадяни України матимуть вибір: продовжувати користуватися традиційними пластиковими бланками посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу чи перейти виключно на електронні документи, повідомляє Урядовий портал.
В Україні 14 грудня набудуть чинності зміни в законодавстві, які визначать, що посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в електронному кабінеті водія чи в застосунку "Дія" можуть бути єдиними наявними у людини документами, що дають право керувати транспортними засобами. Тобто пластиковий варіант документів перестане бути обов’язковим.

Законодавство надасть людині право обирати, де і які послуги вона отримуватиме. Чи виключно онлайн із оформленням тільки електронного варіанту документів, чи з оформленням традиційних пластикових бланків у сервісному центрі МВС чи ЦНАПі.

Перехід зазначених послуг в електронний вигляд також передбачає, що оформляти обмін посвідчення водія, проводити реєстраційні дії з транспортними засобами у тих випадках, де огляд фахівців експертної служби МВС не є обов’язковим, можна буде самостійно. Вартість послуги зменшиться, оскільки не треба сплачувати за бланкову продукцію.

Із грудня минулого року в Україні електронні водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт) у застосунку "Дія" почали приймати на рівні з паперовими.

Стрічка новин

"ВК" у PDF