---
Актуально / Влада

Разом до перемоги! Медичний фронт Фонду Довгих

Разом до перемоги! Медичний фронт Фонду Довгих
Із перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну соціальні мережі мільйонів українців перетворилися на щоденники волонтерів. «Збираємо… Шукаємо… Відправили…» І знову, і знову, і вкотре.
Розповідаємо вам, яка частина зі щоденної допомоги, що надсилає родина Довгих із перших днів війни в різні куточки країни, спрямована саме на медичну сферу. Серед усієї інформації, яку ми знайшли на фейсбук-сторінці народного депутата України Олеся Довгого, після розмови із його помічником, бачимо, що Фонд підтримує і надає допомогу у лікуванні поранених, підтримку медичних працівників та забезпечення воїнів на передовій потрібними медикаментами.
Збір, організацію закупівлі і доставки усієї допомоги народний депутат проводить спільно зі своєю родиною, командою, партнерами та родинним благодійним Фондом «Можемо разом», що діє з 2011 року і має авторитет на всеукраїнському й міжнародному рівнях.

Лютий

24 лютого. У перші ж дні війни родина Довгих та родина Козлових передали на передову унікальну пересувну хірургію. В умовах війни Збройним силам України на передовій потрібні пересувні комплекси, що дозволяють проводити хірургічні операції прямо на лінії фронту. Адже часто життя бійців залежить від можливості надання допомоги у перші двадцять хвилини після поранення.

На одному із українських заводів завдяки родині Довгих спільно із партнерами розробили та передали на передову сучасну мобільну хірургію. Тут одночасно може працювати до дев'яти медпрацівників, зокрема чотири хірурги на двох операційних столах безпосередньо на місці.

Також родиною Довгих придбано потужний генератор для забезпечення безперебійної роботи Олександрівської районної лікарні (Кропивницький район).


Березень

Передано медичним закладам медикаменти на суму понад 100 тисяч євро, які надійшли з Відня. Необхідні ліки отримали: Київська міська клінічна лікарня №6, одна з військових частин Василькова, Спілка учасників АТО міста Жашкова, дитяча хірургія Охматдиту. П’ять машин, повністю завантажених усім найнеобхіднішим для хірургів, поїхали до воєнних госпіталів.


Квітень

У співпраці з австрийськими партнерами з Відня діти із складним діагнозом муковісцидоз, який потребує безперебійного лікування, отримали ліки та інгаліятори. Допомога була спрямована до «Всеукраїнської асоціації допомоги хворим на муковісцидоз», яка опікується цими дітками.

До Національного медичного університету ім. Богомольця для лікування та реабілітації поранених придбано кардіографи та ліки вартістю понад 250 000 гривень.

Разом із закладом «Царське Село», що у Києві, організовано харчування для співробітників хірургічного відділення госпіталю Міністерства внутрішніх справ України. Щодня завдяки підтримці родини Довгих заклад передає для лікарів цього відділення гарячі обіди.


Травень

Закуплено і доставлено ліки у Краматорськ спільно із «Привітною Клінікою» та її керівницею Анастасією Барзилович. Це дало змогу забезпечити людей, які лишились у місті, необхідними препаратами, що відсутні в місцевих аптеках і не поставляються туди через бойові дії.

Родинний благодійний Фонд Олеся Довгого «Можемо разом» спільно з австрійською компанією BASU доставили окрім спеціальної рідини, що за лічені хвилини перетворює технічну воду у питну, ще й безспритову знезаражуючу рідину. 5000 літрів цієї унікальної рідини передано на потреби Міністерства охорони здоров’я України. Далі її розподілили між лікарнями, госпіталями, хірургічними відділеннями, де щодня оперують поранених і які мають нагальну потребу по декілька разів дезінфікувати робочі поверхні, аби не допустити інфікування хворих під час таких маніпуляцій.


Червень

Жителям села Горенки, що майже вщент зруйноване окупантами, та окремим частинам ЗСУ серед іншої допомоги передано ліки.

Ось такий щоденник медичної благодійності вийшов, і це лише надана допомога у сфері медицини.

«Усю допомогу від нашого родинного Фонду ми направляємо цільовим способом, закриваючи дійсно необхідні потреби. Медики були у фокусі нашої уваги під час пандемії, лишаються у фокусі і під час війни. Це ті люди, які покладають усі свої сили, аби рятувати життя нашим захисникам, переселенцям, під обстрілами облаштовують пренатальні центри у підвалах міста, проводять операції безпосередньо на лінії фронту і щиро вірять у нашу спільну Перемогу. Щиро вдячний їм за цю шалену відданість своїй справі. Тому окрім підтримки ЗСУ та тих, хто постраждав від бойових дій, ми з моїм родинним фондом продовжуємо підтримувати і наших лікарів. Щиро вдячний нашим друзям і партнерам, які допомагають нам у цьому і вірять в Україну та українців!», — прокоментував благодійну діяльність Олесь Довгий.


Нагадаємо, що нардеп у Верховній Раді України є членом Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, тож опікування медичними питаннями у нього завжди у фокусі.

Минулі роки під час епідемії коронавірусної інфекції через фонд «Можемо разом» у громади Кіровоградщини надходила безперевна допомога.

Загалом за чотири місяці війни, гуртуючи навколо себе партнерів із України та Європи, об'єднуючи зусилля задля допомоги Україні, Олесю Довгому вдалося залучити та надати допомоги для ЗСУ та постраждалим унаслідок військових дій на суму понад 3 мільйони 400 тисяч євро.

"ВК" у PDF