Актуально

Дивіться програму телепередач за QR-кодом

Дивіться програму телепередач за QR-кодом
Скорочення кількості випусків «Вісника Кіровоградщини» до двох разів на місяць унеможливило друкування програми телевізійних передач. Однак, враховуючи побажання наших читачів, ми знайшли вихід із ситуації.
На допомогу нам прийшли нові інформаційні технології. Зокрема, такий зручний винахід сучасності, як QR-код.

Довідка: Абревіатура QR походить від англійських слів Quick Response і буквально перекладається як «швидкий відгук». За своєю суттю QR-код — це матричний код (двовимірний штрих-код), який дозволяє кодувати будь-яку інформацію: текст, вебпосилання, адресу, номер телефону тощо. Лише в одному QR-коді можна зашифрувати: 7089 цифр, 4296 символів (зокрема кирилицею), 1817 ієрогліфів. Візуально QR-код виглядає як квадрат з чорно-білим малюнком, схожим на лабіринт.

Розпізнати інформацію, зашифровану в такому коді, можна завдяки сканувальному обладнанню, зокрема фотокамерою звичайного мобільного телефону. Для цього достатньо лише встановити на смартфон відповідну програму, яких сьогодні безліч. Завантажити одну з них можна безплатно в Google Play Market або App Store.


Уже у цьому випуску «Вісника Кіровоградщини» ми друкуємо для вас QR-код, відсканувавши який, ви миттєво зможете побачити програму ваших улюблених телепередач та серіалів. Варто лише відкрити програму для сканування QR-кодів у вашому смартфоні та навести фотокамеру на квадрат зі штрихкодом. Легко, просто та зручно!

З піклуванням
та повагою до вас
«Вісник Кіровоградщини»

"ВК" у PDF