Актуально

Діяти разом, або У єдності ми сильніші, аніж кожен окремо

Діяти разом, або У єдності ми сильніші, аніж кожен окремо
Підбиваємо підсумки роботи благодійного проєкту «Діємо Разом» із підтримки медиків Кіровоградщини.
У березні 2020 року, коли в Україні почали фіксувати перші випадки інфікування коронавірусом, а згодом запровадили жорсткі карантинні обмеження по всій території, благодійники, представники бізнесу, небайдужі підприємці акумулювали свої зусилля на допомогу у боротьбі із COVID-19.

Одразу у цей же час за ініціативою народного депутата України Олеся Довгого на Кіровоградщині було створено проєкт «Діємо Разом», основною ціллю якого став захист медичних працівників. Першим меценатом проєкту став сам Олесь Довгий. Згодом до нього доєдналися підприємці Кіровоградщини: Віктор Король, Сергій та Олександр Тарасови, Микола Монашок, Іван Марон, Михайло Бур’янський, Михайло Литвиненко, Юрій Скічко, Андранік Тартикян, Олег Медяник, а також компанія Chernovetskyi Investment Group та Почесний консул України в Чорногорії Предраг Мілович.

У рамках проєкту до медичних закладів Кіровоградщини було передано: засоби індивідуального захисту (медичні маски та рукавички, респіратори FFP2 та FFP3, захисні комбінезони, захисні щитки та окуляри), дезінфікуючі засоби, пірометри, пульсоксиметри, оприскувачі, пральну машину та фахові посібники.

Наприкінці грудня 2020 року була проведена остання видача ЗІЗів, про що Олесь Довгий написав на своїй офіційній сторінці у фейсбуці та підвів підсумки проєкту. Нардеп подякував усім меценатам та зазначив: «Підбиваючи підсумки проєкту «Діємо разом», я першочергово дякую нашим лікарям, які щодня на передовій змагалися за життя кожного українця. Ви — справжні герої!

За майже рік роботи проєкту разом з меценатами ми згрупували наші сили, щоб підтримати медиків Кіровоградщини.

За цей час передали:
50 900 шт медичних масок, респіраторів FFP2 та FFP3;
27 000 шт медичних рукавичок;
2 490 шт захисних комбінезонів;
1 215 шт захисних щитків та окулярів;
1 151 шт деззасобів (загалом майже 5000 л);
50 шт пірометрів, пульсоксиметрів та оприскувачів;
500 шт посібників;
пральну машину.

Друзі, усі хто долучився до проєкту, — величезна повага кожному. Цей рік, як ніякий інший довів, що лише у єднанні наша сила та перемога. Цінуймо це і вчимось підтримувати одне одного далі!»

У коментарі нашому виданню Олесь Станіславович сказав: «Укотре переконуюсь, що разом ми можемо зробити набагато більше, ніж поодинці. Разом із підприємцями ми створили синергію, яка працювала разом із нашими медичними працівниками і допомагала їм у боротьбі із новим викликом. Результатом роботи проєкту я задоволений, адже нам вдалося захистити наших медпрацівників».

Наша редакція щиро вдячна усім медикам, які щодня змагаються на «коронавірусній» передовій за наші життя і життя наших близьких, Олесю Довгому за проєкт «Діємо Разом» і меценатам, які долучилися до нього.

Анастасія Павлова

"ВК" у PDF