Актуально

Благодійність на варті безпеки лікарів

Благодійність на варті безпеки лікарів
Послаблення карантинних заходів зовсім не означає «відпустка» для лікарів, «зникнення» для коронавірусу, «стоп» для благодійних проєктів та «нехтування» правилами дистанціювання та особистої гігієни для кожної людини. Вірус, дійсно, нікуди не зник, лікарі почали працювати іще більше, адже кількість інфікованих збільшується, благодійники та соціально-відповідальний бізнес продовжує активно допомагати нашим лікарям у боротьбі із хворобою.
Так, продовжив і свою діяльність проєкт «Діємо Разом» від Благодійного фонду «Можемо Разом». Благодійники, що долучилися до проєкту, продовжують підтримувати медичні заклади. Про це написав у себе на сторінці в мережі «Фейсбук» один із меценатів — Олесь Довгий: «Додатково 4025 одиниць засобів індивідуального захисту отримали медзаклади Світловодщини, Знам’янщини, Онуфріївського, Новгородківського та Олександрівського районів.

Як я зазначав раніше, загальна ситуація, що склалась із поширенням коронавірусу, а також фіксація локальних випадків захворювання на зазначених територіях змусила нас екстрено передати додаткову кількість ЗІЗ у медзаклади для захисту наших лікарів. Інфрачервоні термометри YT-1C, пульсоксиметри, захисні комбінезони, респіратори FFP3, захисні окуляри, дезінфекційні засоби отримали медики Кіровоградщини протягом минулого тижня у рамках проєкту «Діємо Разом» від Благодійного фонду «Можемо разом».

Ми разом із благодійниками, лікарями та керівниками районів, звісно, продовжуємо тримати руку на пульсі й оперативно реагувати на усі виклики. Але закликаю вас пам’ятати, що сьогодні ті дні, коли дотримання правил особистої гігієни та соц. дистанціювання — найменше, чим кожен із вас може допомогти собі, своїм рідним та нашим лікарям».

Зазначимо, що у рамках проєкту кожна передача відбувається відповідно до потреб, які формуються безпосередньо медзакладом, а також як реакція на виявлення нових хворих у зазначених районах для попередження інфікування лікарів. Проєкт «Діємо Разом» працює у цьому напрямі від початку карантину в Україні та продовжує свою діяльність до тепер, залучаючи нових благодійників для підтримки та допомоги лікарям.

Анастасія Павлова

"ВК" у PDF