Актуально

«Бог у нашій команді!»

«Бог у нашій команді!»
Ці слова, покликані підтримувати віру у нелегкій ситуації, написані на футболках батьків, діти яких лікуються від раку в Дитячому дослідницькому госпіталі імені святого Іуди (St. Jude Children’s Research Hospital) в Америці. Їх ми почули рівно через пів години після того, як цими вихідними отримали від Олени Макковій фото її підопічної Каті, яка поверталася у Світловодськ після операції, проведеної на кошти, зібрані в рамках благодійного проекту «Видноколо. 8-to-8», що ініціювало і проводить інтернет-видання «Світловодськ».
Якщо коротко, то у проекті беруть участь 11 сімей зі Світловодська, селища Власівки міста Світловодська та сіл Світловодського району, в яких виховуються діти з інвалідністю. 20 тисяч гривень для кожної з них збирають 11 жінок, які добровільно зголосилися на це.

«Видноколо» стартувало на початку цього року. Планувалося, що проект триватиме два місяці, але суми не назбиралися, тому збір коштів вирішили продовжити. На сьогодні результати такі.

Усю суму зібрала Олена Макковій для своєї підопічної Катерини Паламарчук зі Світловодська, яка з народження хворіє на ДЦП, спастичний тетрапарез. Про неї ми розповіли вище — дівчина наважилася на таку необхідну для неї операцію, яка дає шанси на те, що вона зможе вільно рухатися.

Майже половину суми зібрали Альона Зозуля для Мирослава Бобошка з Іванівки, який страждає на вроджену гідроцефалію (водянку головного мозку); Олена Макогон для Станіслава Хижняка зі Світловодська, який хворіє на муковісцидоз — генетичне захворювання, яке уражає легені, потові залози та травну систему; Оксана Недзельська для Владислава Пархоменка із Захарівки, у якого ДЦП у тяжкій формі; Еліна Яблокова для Владислава Гриневича із Власівки, у якого ДЦП у тяжкій формі, ураження мозку, спастичний тетрапарез. Вирішилося питання хворого на цукровий діабет Данила Величка, але Віра Фетісова, яка опікувалася хлопцем, знайшла спосіб, як ще допомогти юному любителеві спорту. (Про це та багато іншого ми розповімо у наших подальших матеріалах).

Зовсім небагато коштів на рахунках мам Дениса Харченка із селища Власівки, який хворіє на ДЦП, синдром спастичної диплегії; Івана і Тимура Малишевих, теж із Власівки, у яких ДЦП; Назара Бражника зі Світловодська, який страждає на ДЦП (тяжка форма захворювання), тетрапарез кінцівок; Богдана Асауленка зі Світловодська, у якого змішаний астигматизм обох очей, збіжна косоокість з вертикальним компонентом, амбліопія високого ступеню обох очей; Святослава й Олександра Сіренків із Федірок, Святослав хворіє на фенілкетонурію — генетично обумовлену патологію, яка характеризується головним чином ураженням нервової системи та призводить до відсталого розумового розвитку, Олександр — на ревматизм.

Навіть якщо у тебе велике серце, ти можеш не знати якихось законів комунікації, можеш не вміти збирати 20 тисяч гривень. Це не добре і не погано. Це факт. Деякі потенційні учасниці, які мали працювати над збиранням коштів, відмовилися від участі до початку проекту, а деякі вже в його ході. Але ми ж не залишимо дітей та їхніх мам без підтримки, яка їм так необхідна?

Адже благодійність — це не про жалість, благодійність — це про радість, яка приходить до тебе від того, що ти подарував маленьку радість іншому. Як говорили ті, хто перераховував свої кошти на рахунок Каті Паламарчук: «Як чудово бути причетним до доброї справи. Наче й невелику суму перерахували, а відчуття, що творимо щось велике!»

Усі подробиці щодо проекту та його учасників, а також карткові рахунки батьків, куди можна перерахувати гроші, тут: svetlovodsk.com.ua/vydnokolo. Ви завжди можете отримати інформацію за редакційним телефоном: +38 097 888 53 53.

Маємо сподівання, що Світловодськ та усі небайдужі відгукнуться і допоможуть здійснити мрії дітей у проекті «Видноколо». Бо як можна байдуже пройти повз слова, які сказала Ніна Гриневич, мама маленького Владика: «Доки буде битися твоє маленьке сердечко, доти ми боротимемося за твоє життя!» І ми, організатори проекту «Видноколо», не здаємося і працюємо далі. Бог у нашій команді!

З повагою команда «Виднокола»

"ВК" у PDF