Актуально

Олександрівка вимагає капітального ремонту аварійних мостів

Олександрівка вимагає капітального ремонту аварійних мостів
10 серпня жителі селища Олександрівки підписали звернення до Президента України з вимогою капітального ремонту двох аварійних мостів, які є частиною автодороги державного значення М-14 Олександрівка-Миколаїв.
Проблема цих двох шляхопроводів існує вже давно. Адже аварійними мости визнали ще у 2015 році. Майже 10 років тому ці мости з невідомих причин були передані на баланс Олександрівської селищної ради. Інтенсивний рух, зокрема великовагового транспорту, призводить не тільки до руйнування дорожнього покриття на мостах, але й до руйнування самої конструкції об’єктів, адже мости будувалися у 60-70 роках ХХ століття і не розраховані на великотоннажний транспорт.

Місцева та районна влади вже давно намагаються вирішити цю проблему, серед іншого і шляхом повернення мостів на баланс держави. Адже самостійно капітально відремонтувати ці шляхопроводи ні селище, ні район не в змозі. Орієнтовно на ці роботи необхідно більш ніж 100 млн грн, а таких коштів немає у бюджетах Олександрівського району та Олександрівської селищної ради. Власними коштами проводилися лише поточні ремонти дорожнього покриття, що не вирішує існуючої проблеми. Наразі проводяться тендерні торги щодо поточного середнього ремонту вул. Дружби, вул. Незалежності України (від перехрестя з Н-14 до перехрестя з Н-01) в смт Олександрівка — (ділянки дороги у смт Олександрівці від АЗС «Shell» до автостанції) (очікувана вартість робіт 5,6 млн грн).

Жителі селища звернулися до Президента України. Разом з небайдужими мешканцями Олександрівки звернення підтримали Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний та перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей.

Олександрівська РДА
Олександрівка вимагає капітального ремонту аварійних мостів

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF