Актуально

У Знам'янці відбулась зустріч з письменником і журналістом Марком Лівіном

У Знам'янці відбулась зустріч з письменником і журналістом Марком Лівіном
15 листопада учасники клубу «Дивоцвіт», що діє при міському Палаці культури (керівник В.Кравченко) зустрілися з цікавою і талановитою людиною Марком Лівіним.
Марк Лівін – сучасний український письменник, журналіст та музикант. Лауреат літературної премії «Смолоскип». Учасник та спікер багатьох міжнародних літературних фестивалів та мистецьких подій в Україні й поза її межами («Київські лаври», ГогольFEST, Форум видавців у Львові, MeridianCzernowitz, перший український літературний фестиваль «Ізоляція»). Співзасновник (разом із Катериною Бабкіною) руху, що сприяє популяризації читання, – bookchallenge_ua. Заступник головного редактора видання The Village Україна.

Лівін автор книжок «Життя та інша хімія», «Бабине літо» та «Рікі та дороги» яку він презентував на зустрічі. У своїх творах Марк говорить на теми, які порушуються у суспільстві вкрай рідко.

«Головний герой книги «Рікі та дороги» – аутист, який може існувати тільки за власними правилами, до яких іншим потрібно призвичаюватися. Поставленого діагнозу у книзі немає, адже деякі стадії аутизму в Україні дуже часто не діагностуються і ці діти живуть серед нас, як звичайні. Але з поведінки та віддчутів Матвія це зрозуміло» - розповідав Марк. «…Про неймовірного друга — рудого собаку із чорною лапкою, купою історій і специфічним почуттям гумору. Розповідає про свої вподобання і тривоги. І про те, що рідні можуть помирати двічі…»

Це важлива і вкрай потрібна книжка про вміння приймати інакшість людей і про любов. Книжка про усвідомлений біль і неусвідомлені страхи, про раз і назавжди визначені правила і про час, коли їх варто порушити.

Зустріч пройшла продуктивно, було багато запитань і цікавих відповідей, а потім придбання книг з автогрофом автора і, звісно, загальне фото.

В.Кравченко
Завідуюча відділом дозвілля
та роботи з молоддю МПК
zn-rada.gov.ua

"ВК" у PDF