Світловодський район
Актуально / Влада

10 мільйонів гривень виділено з обласного бюджету на ремонт дороги в Світловодську

10 мільйонів гривень виділено з обласного бюджету на ремонт дороги в Світловодську
Пленарне засідання сесії обласної ради, що відбулося минулого тижня, було дуже продуктивним – депутати ухвалили понад 70 рішень, зокрема ті питання, які були внесені облдержадміністрацією.
На цьому зосередив увагу голова ОДА Сергій Кузьменко під час щопонеділкової апаратної наради та принагідно подякував депутатському корпусу за конструктивну роботу.

– Більше 70 питань було розглянуто, серед яких питання економічного характеру, фінансові, кадрові, програмні у тому числі. Це дає нам можливість продовжувати заплановану роботу, – зазначив керівник обласної адміністрації.

10 мільйонів гривень виділено з обласного бюджету на ремонт дороги в Світловодську

Зокрема, Сергій Кузьменко зауважив, що депутати перепризначили керівників обласних закладів охорони здоров'я. Зважаючи на це, він висловив сподівання, що галузева реформа буде продовжена і успішно реалізована, а жителі області зможуть отримувати якісні медичні послуги.

– Держава через різні механізми буде знаходити можливість підтримувати наші медичні заклади, щоб вони мали фінанси для надання якісних медичних послуг, – підкреслив голова облдержадміністрації і наголосив керівникам закладів охорони здоров'я, що питання реформування галузі є сьогодні пріоритетним.

Прокоментував очільник області і зміни до обласного бюджету, схвалені депутатами під час засідання сесії: "Ці рішення дають нам можливість продовжувати роботу з військовим частинами – закінчити ремонт однієї із казарм 3-го полку спецпризначення. Я очікую вже влітку цього року його завершення".

Сергій Кузьменко також зосередив увагу на питанні ремонту та будівництва автошляхів, наголосивши, що саме на капітальний ремонт доріг вперше з обласного бюджету виділено значні кошти. Зокрема, 10 мільйонів гривень виділили на ділянку дороги міста Світловодська, що по вулиці Єгорова (об’їзної у Полтавському напрямку). Головним розпорядником коштів визначено управління капітального будівництва облдержадміністрації. Очільник області наголосив на необхідності найближчим часом провести процедуру державних закупівель, визначити підрядну організацію, яка у подальшому реалізовуватиме цей проект.

Прокоментував Сергій Кузьменко і ситуацію щодо необхідності ремонту ще одного відрізка дороги, що сполучає місто Світловодськ та селище Власівка. Ця дорога перебуває на балансі міста, а необхідного фінансового ресурсу для її ремонту в місцевому бюджеті немає. Поки що мова йде про поточний ремонт відрізка цієї дороги протяжністю 6 кілометрів, який пролягає через дамбу. Фінансова потреба для здійснення необхідних робіт – близько 1 мільйона гривень. Питання про виділення цих коштів з обласного бюджету заплановано розглянути на наступному засіданні депутатського корпусу.

За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF