Новгородківський район
Актуально / Суспільство

Європа починається в серці кожного українця

Європа починається в серці кожного українця
Україна є частиною Європи. Європа – це велика міцна родина, об’єднання прогресивних, демократичних держав. Європейці поєднані спільною ідеєю процвітання та миру. Згідно з Указом Президента з 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи.
11 травня 2017 року працівниками Новгородківського районного будинку культури проведено урочистий мітинг з нагоди відзначення Дня Європи в Україні за участі керівництва району, представників установ та організацій, учнівської молоді, громадськості селища.

З вітальним словом виступив перший заступник голови Новгородківської районної державної адміністрації Сергій Краснюк.

Європа починається в серці кожного українця

Символом досконалості, повноти і єдності Європейського Союзу є його прапор. На ньому зображено 12 золотих зірок, які символізують солідарність і гармонію між народами. Для урочистого підняття державного прапора України та прапора Європи запрошено учнів Новгородківського НВК: Щукіну Надію (переможця III етапу обласної олімпіади з математики та української мови) та Коршенка Віталія (лауреата конкурсу юних істориків, члена Євроклубу «Тріумф»).

По завершенні урочистого зібрання всіх присутніх було запрошено переглянути тематичну виставку «Європа – колиска сучасної цивілізації», яка діє у центральній районній бібліотеці та отримати друковану продукцію: пам’ятку «Цікаві факти про Європу», книжкові закладки «Незнайома Європа: цікаві факти про міста», «Чому святкується день Європи?», прапорці «Україна – це Європа», підготовлену працівниками районної бібліотеки для дітей.

Відзначаючи День Європи, ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим!

"ВК" у PDF