---
Актуально / Суспільство

Пасхальне послання єпископа Боголєпа

Пасхальне послання єпископа Боголєпа
Дорогі брати і сестри! Сердечно вітаю вас усіх з Великоднем! Відбулося те, що люди очікували багато століть!
Протягом Великого Посту готувалися всі ми до зустрічі Воскреслого Спасителя, намагаючись піднятися духовними сходами, щоб приготуватися до прийняття радості Великодня, описати яку словами неможливо, як неможливо передати дивовижний прояв любові Божої до людини. Бути християнином — це, перш за все, зрозуміти, що воскресіння Христове — це моє воскресіння, це — моє життя у Христі.

Радісний і таємничий день Воскресіння Христового. Сьогодні знову воскресли наша віра, наша надія і наша любов! Віра в нашого Творця, який не залишає нас, віра в добро, в людину, в перетворення і воскресіння всіх нас. Надія, що людство знову повернеться до Бога і засвоїть вічні духовні цінності, що станеться наше оновлення, що не буде ворожнечі і голоду, що утвердиться мир і не буде страждати народ на нашій землі.

Дорогі мої брати і сестри, ті проблеми, які сьогодні переживає Україна — це душевний біль кожного з нас, але це необхідно нам пройти. Нам потрібно проявити велику передбачливість, необхідно осмислити кожне явище, кожний крок і лише після цього приймати чесні рішення. Святий Максим Сповідник говорить: «Мудрість полягає в тому, щоб бачити будь-яку річ в її істині при повній внутрішній свободі». Істину треба побачити, її можна бачити тільки чистим серцем, і істина зробить нас вільними і щасливими. Мудрість полягає в тому, щоб відрізнити головне від другорядного, вічне від тимчасового.

З любов’ю вітаю вас з великим святом Святої Пасхи. Милість Божа хай береже вас в мирі, в любові і благополуччі. Господь сьогодні закликає нас не тільки до радості, але, перш за все, до любові і до покаяння, до співчуття і милосердя, до молитви, прощення один одного. Якщо почуємо і приймемо цей поклик Спасителя, будемо радіти вічно.

ХРИСТОС ВОСКРЕС!
ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!


Зі щирим побажанням
всім вам радіти вічно,
смиренний Боголєп,
єпископ Олександрійський
і Світловодський

"ВК" у PDF