---
Актуально / Влада

Строк подання щорічної е-декларації продовжено до 1 травня 2017 року

Строк подання щорічної е-декларації продовжено до 1 травня 2017 року
27 березня Президент України Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції», Проект якого був ухвалений Парламентом 23 березня.
Відповідно до нового Закону, строк подання щорічної е-декларації продовжено до 1 травня 2017 року. Щоправда, таке право отримали лише ті, хто вперше подає декларацію відповідно до цього Закону. Ініціатори внесення змін впевнені, що пролонгація на місяць кінцевого строку подачі декларації дасть можливість зібрати декларантам усі необхідні відомості для її заповнення.

Відповідно до Закону, збільшено термін подання е-декларацій і для військовослужбовців. Якщо вони беруть участь у бойових діях, то зможуть подавати декларації за минулий рік протягом 3-х місяців з моменту прибуття до місця проходження військової служби або дня закінчення служби.

Ще однією важливою зміною до Закону «Про запобігання корупції» є те, що електронне декларування стає обов’язковим для представників громадських організацій, які здійснюють діяльність, пов’язану із запобіганням та протидією корупції, імплементацією стандартів у сфері антикорупційної політики тощо.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

"ВК" у PDF