Знам’янський район
Актуально / Суспільство

Знам’янчани на обласній виставці "Сувеніри Кіровоградщини"

Знам’янчани на обласній виставці "Сувеніри Кіровоградщини"
17 лютого, вперше у Кропивницькому, на базі Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати було організовано виставку-презентацію художньої сувенірної продукції майстрів декоративно-ужиткового жанру «Сувеніри Кіровоградщини», покликану сприяти популяризації потенціалу майстрів області, використанню сувенірної продукції для презентації Кіровоградщини в Україні та за її межами.
Сорок п’ять майстрів з різних куточків Кіровоградщини взяли участь у виставці. Їх різноманітні сувеніри з дерева і глини, лози і соломки, вишивка і прикраси, декоративна різьба по яєчній скорлупі, шкіряні вироби наповнили стіни будівлі душевним теплом і яскравими кольорами.

Присутня на заході заступник голови ОДА Світлана Лобанова зауважила, що даний захід надав можливість об’єднати і презентувати вироби найвідоміших майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Кіровоградщини.

Знам’янський район на виставці представили роботи Раїси Айвазовської, Людмили Угорської, Тетяни Криворіг, Інни Дубосар, Тетяни Жуковської, Олексія Дерев’янка та вихованців Василя Ребедайла. Їх цікаві і різнопланові вироби викликали захоплення у відвідувачів, вражали квітковим різнобарв’ям кольорів та відтінків, а майстерність та любов наповнювали кожний експонат. Очі відвідувачів горіли цікавістю і захопленням, коли вони схилялися над малюнками та композиціями з різних підручних матеріалів.

Знам’янчани на обласній виставці "Сувеніри Кіровоградщини"

Учасниця виставки – художниця з Дмитрівки Інна Дубосар вважає, що дана виставка сприяє відродженню українських народних традицій та промислів. «Головне, – говорить Інна, – що молоді митці мають змогу реалізуватися та представити широкому загалу глядачів свої роботи. Кожен майстер, завдяки цій виставці, має змогу засвітитися, як зірочка, показати свою майстерність та високий професійний рівень».

Знам’янчани на обласній виставці "Сувеніри Кіровоградщини"

Сувенірна і рекламна продукція, представлена у цей день – найкращий доказ, що Кіровоградщина може пишатися своїми талановитими земляками. Щиро дякуємо за гостинність організаторам виставки.

"ВК" у PDF