---
Актуально / Влада

В ОДА обговорили перспективи залучення французьких інвестицій в економіку Кіровоградщини

В ОДА обговорили перспективи залучення французьких інвестицій в економіку Кіровоградщини
27 січня в облдержадміністрації відбулась зустріч із власниками ТОВ "Георесурс" та представниками французької компанії Vendome Conseils, під час якої обговорено перспективи залучення іноземних інвестицій у розвиток видобувної промисловості області.
На початку зустрічі заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев акцентував увагу на економічних зв’язках між Францією та областю.

В ОДА обговорили перспективи залучення французьких інвестицій в економіку Кіровоградщини

- Кіровоградська область досить активно співпрацює з європейськими країнами, у тому числі з Францією. Майже 40% всього товарообігу області припадає саме на європейські країни, - підкреслив Андрій Коломійцев. - За результатами минулого року товарообіг з Францією зріс вдвічі. В основному регіональні компанії експортують продукцію сільськогосподарського виробництва, а закуповують техніку, метали, машини, обладнання.

Також він додав, що Кіровоградщина займає третє місце в державі по залученню іноземних інвестицій. Окрему увагу Андрій Коломійцев зосередив на потенціалі регіону та можливостях залучення іноземних інвестицій в економіку Кіровоградщини.

Кіровоградська область – перспективний регіон, з масою можливостей: тут є що добувати, будувати і виробляти, - зазначив заступник голови ОДА. Посадовець відзначив аграрну спрямованість області, у зв’язку з чим левова частка інвестпроектів реалізується саме в цій сфері. Досить привабливо область виглядає для інвестора в сфері розвитку видобувної промисловості. Адже на території області наявно близько 300 родовищ різноманітних корисних копалин, у тому числі Лозуватське родовище пегматитів, на базі якого свого часу й працювало підприємство "Георесурс".

Поточну ситуацію на підприємстві охарактеризував один із його власників Дмитро Єхануров: "У 2013 році ми провели вивчення родовища, отримали ліцензію на промисловий видобуток пегматитів, завезли збагачувальну установку та підготували план розвитку підприємства. Єдине, що стримує запуск виробництва – це брак фінансових ресурсів", - повідомив Дмитро Єхануров. Тому, за його словами, останні три роки були присвячені пошуку солідного іноземного інвестора. Наразі проектом зацікавилися представники французького бізнесу, які мають на меті вивчити інвестиційний клімат в області, зокрема в Компаніївському районі, де знаходиться родовище. Серед вирішальних чинників, що можуть вплинути на прийняття позитивного рішення по фінансуванню проекту, представники французької компанії назвали належну підтримку проекту з боку влади та швидке прийняття адміністративних рішень.

Андрій Коломійцев, у свою чергу, запевнив представників французької компанії у тому, що обласна влада зацікавлена у реалізації цього проекту. – Для нас є вкрай важливим розвиток економіки регіону, тому ми готові допомагати і гарантуємо успішне і спокійне ведення бізнесу на території області, - підкреслив заступник ОДА.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF