Знам’янський район
Актуально / Влада / Суспільство

Соборна Україна - одвічна мрія народу

Соборна Україна - одвічна мрія народу
Напередодні державного свята Дня Соборності України в залі засідань Знам’янської міської ради відбулася незвичайна зустріч «Соборна Україна - одвічна мрія народу» за участі міського голови Сергія Філіпенка.
міський голова зустрівся з кращими людьми міста Знам’янка, які зробили особистий вагомий внесок у розбудову нашої держави,а саме:

Василашком Михайлом Івановичем – колишнім мером Знам’янки, Почесним громадянином міста, керівником клубу «Діалог»;

Бабійчук Ганною Олексіївною, головою Знам’янської міської організації ветеранів України, нагородженої орденом Княгині Ольги ІІІ ступеню, Почесним ветераном України. «Знам'янчанин 2012 року» у номінації « Громадський діяч року» , ініціатором видання книги «Війна у пам’яті фронтовиків-знам’янчан» ;

Бондарем Леонідом Якимовичем, володарем титулу «Знам’янчанин року 2014» у номінації «Громадський лідер року», має звання ветеран праці;

Нікітіним Миколою Миколайовичем, головою міської Спілки ветеранів АТО;

Мельниченко Євдокією Павлівною, яка Знам'янському Палаці культури залізничників у 1992 році створила ансамбль української пісні і танцю «Барвінок», якому у 1993 році присвоєно звання Народного.

Євдокія Мельниченко – наставник молоді, активний учасник громадського життя міста Знам’янки: член ради відділу культури, член журі конкурсів і фестивалів, член художньої ради міського Палацу культури. Євдокія Павлівна відзначена міською громадою, має звання – «Знам'янчанин 2008 року» у номінації «Талант року у сфері культури»;

Ткаченком Володимиром Леонтійовичем – директором ТОВ «Агропродукт»;

Мисник Анастасією, срібною призеркою паралімпійських ігр 2012 у Лондоні та 2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Помічником-консультантом народного депутата України Олеся Довгого Андрієм Іщенком, учасниками антитерористичної операції на Сході України

Соборна Україна - одвічна мрія народу

Молодіжну складову цієї зустрічі представляли молоді мешканці міста – представники шкільних парламентів, керівники та активні учасники молодіжних громадських організацій - Знам’янського осередку Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Фундація Регіональних Ініціатив» (гол. К.Зайченко), дитячої молодіжної Громадської організації «Оберіг» (координатор С.Філіпова), Громадської організації «Дитяча молодіжна організація «Нове покоління» (гол. С.Немічев), творча, ініціативна молодь, небайдужі до долі рідного міста.

Соборна Україна - одвічна мрія народу

У своєму вітальному слові Сергій Іванович привітав хлопців та дівчат з Днем Соборності України і побажав їм завжди бути молодими душею. Крім того, він зауважив, що активна молодь допомагає розвивати місто. Також Сергій Іванович зазначив, що дуже добре, що у нас в місті є така активна та творча молодь, яким небайдужа доля рідної Знам’янки. Міський голова пообіцяв підтримку всіх молодіжних починань, бо саме такі дієві та творчі ініціативи, спрямовані на розвиток нашого міста. Вирішено, що зустрічі міського голови з молоддю будуть регулярними й тематичними.

Соборна Україна - одвічна мрія народу

Перед молоддю міста виступили Василашко Михайло Іванович та Бабійчук Ганна Олексіївна. У своїх виступах вони зазначили: "Якщо ми маємо ініціативних молодіжних лідерів сьогодні, то ми маємо активних керівників завтра".

Під час заходу ініціативна молодь нашого міста вирішила показати на власному прикладі, як - то кажуть: «не словом, а ділом», як потрібно любити та цінувати своє місто. Калюжна Діана, Волошина Валерія, Дробаха Максим, Ковальчук Борис, Шишко Владислав, Гненний Євгеній, Воронова Ярослава, Крижановський Андрій вразили всіх присутніх своїм подарунком – кованої фігури незвичайного велосипеда, яку придбали за кошти зібрані під час Різдвяного вертепу ( привітання знам'янчан з Різдвом Христовим).

Соборна Україна - одвічна мрія народу

Звертаючись до присутніх Діана Калюжна сказала: «Бажаю, щоб всі ми вистояли та набули свою Незалежну і Соборну Державу. Незалежну не тільки на папері, але насамперед у реальності. Щоб вороги не зазіхали на наші кордони, щоб весь світ знав та поважав українців! Щоб ми побудували дійсно найкращу в світі країну, в якій українці жили б щасливо та були впевненні у майбутньому.

Але спочатку давайте будувати Січ у власному серці, власній родині та власному місті! А також цінувати те, що для нього роблять наші жителі та влада. Ми проти вандалізму! І ми закликаємо нашу молодь розбудовувати наше місто, а не руйнувати. Ми хочемо зробити свій внесок і на власному прикладі показати, що жителі міста Знам’янка не байдужі до розвитку нашої рідної землі. І тому хочемо подарувати цю ковану споруду майстра Кучера Вадима Миколайовича. Слава Україні
»

Соборна Україна - одвічна мрія народу

У ході зустрічі представниками шкільних парламентів було продемонстровано презентації, сценічні постановки, музичні номери до Дня Соборності України.

З нагоди Дня Соборності України активістів молодіжного руху міста та кращих людей нашого міста, які зробили особистий вагомий внесок у розбудову нашої держави було нагороджено Грамотами міської ради.

Це: Василашко Михайло Іванович, Бабійчук Ганна Олексіївна, Бондар Леонід Якимович,Нікітін Микола Миколайович, Мельниченко Євдокія Павлівна, Ткаченко Володимир Леонтійович, Мисник Анастасія, Нестеренко Станіслав, Зосімова Лілія, Лемещук Катерина, Боброва Ганна, Гвоздик Олександра, Максим Карачун, Шевчук Артем, Лисак Антон, Тесакова Руслана, Сагіна Владислава, Кармазин Олег, Плаксивий Володимир, Калюжна Діана, Волошина Валерія, Дробаха Максим, Ковальчук Борис, Шишко Владислав, Гненний Євгеній, Воронов Ярослав, Крижановський Андрій, Немічев Сергій Сержович, Ковтунович Любов Іванівна.

Соборна Україна - одвічна мрія народу

У місті було проведено до Дня Соборності цілий ряд заходів, серед яких конкурс малюнків та творів. Тому саме на цьому заході були нагороджені переможці конкурсів. Це: Молчанова Діана, учениця 10-А класу навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" та Жукова Марія, учениця 7-Б класу навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 - гімназія".

Несподіванкою для всіх присутніх стала вікторина для президентів шкільних парламентів «Як я знаю Україну». Діти активно відповідали на питання вікторини, а присутні в залі вболівали за своїх представників. Переможцем у вікторині став президент Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Морговський Богдан.

Соборна Україна - одвічна мрія народу

Від імені всіх присутніх звучали найщиріші слова подяки учасникам антитерористичної операції на Сході України за наш спокій, захист нашої Батьківщини, силу, патріотизм, мужність, стійкість, за те, що молодь сьогодення може без остраху жити повноцінним життям, а саме: навчатися, творити, співати, танцювати та реалізовувати свої таланти на благо нашого міста та України.

Але захист Батьківщини – це нетільки мужність, не тільки відданість, це ще і смерть. Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної сотні, борців за свободу людей під час революції гідності, героїв, що полягли у боротьбі, захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої України та наших земляків: Дмитра Цуркана, Віктора Голого, Катерини Носкової, Сергія Капелюхи, Дмитра Кісліченка, Дмитра Єфремова, Сергія Трубіна.

Соборна Україна - одвічна мрія народу

На завершення заходу всі учасники, тримаючи в руках блакитні та жовті папери на яких було написано назви обласних центрів України вийшли на сцену і створили єдиний символічний Державний Прапор України.

У фойє виконавчого комітету Знам’янської міської ради працювала виставка дитячих малюнків « Мій рідний край, моя земля» та виставка - конкурс творчих робіт «Яким я бачу майбутнє моєї держави».

Працівниками міського краєзнавчого музею та бібліотек було представлено виставку художньої літератури та періодичної преси «Соборність України – символ національного єднання українського народу».

"ВК" у PDF