Світловодський район
Актуально / Суспільство

Як Іванівська громада святкувала День села

Як Іванівська громада святкувала День села
19 листопада село Іванівка Світловодського району святкувало свій день народження.
Холодного осіннього дня люди зібралися у сільському будинку культури, аби поділитися теплом спілкування один з одним. Тут їх зустрічав стіл достатку Іванівської громади, яким опікувалися депутати сільської ради, а до його приготування долучилися чимало жителів. І чого там тільки не було! — як кажуть у нас в Україні. Вареники, деруни, ковбаса, пиріжки, коровай, узвар, смажені гуси. Усі гості пригощалися цими стравами цілий день до вечора. Познайомитися з творчістю земляків, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, можна було на виставці їх робіт, яка розташувалася неподалік.

Іванівка незвичайна тим, що має власну секцію верхової їзди «Срібна підкова» (керівник Олег Пащенко), тож усі бажаючі на спортивному стадіоні могли покататися на конях. Місцеві силачі хизувалися своєю силою у гирьових змаганнях та у традиційному перетягуванні канату.

Не просто взяти участь у безпрограшній лотереї від ТОВ «Мас-Агро», а й отримати гарний старт для відкриття власного господарства мали змогу усі охочі. Адже серед лотів були не тільки косметичні й продуктові набори, а й поросята, телята і ягнята.

Підготувалися до свята і школярі Іванівської школи, які влаштували ярмарок-продаж солодощів, під час якого можна було купити апетитні пиріжки, тістечка, рулети.

Гарячою і надзвичайно смачною юшкою частувала усіх Тетяна Рубаненко, а Ольга Стукалова запрошувала до ароматної каші.

Вітали зі святом Іванівську громаду та голову сільської ради Андрія Рубаненка керівництво району: Сергій Твердовський, Роман Домбровський, Олексій Шаповал. Вітання від громад Григорівки й Захарівки привезли їх сільські голови — Надія Невкрита і Віктор Гарбуз. Слова привітань прозвучали й від членів «Об’єднання «Самопоміч» Олександра Оди й Юлії Орлової, які самі родом з Іванівки. Вони привезли у подарунок рідній школі інтерактивний плакат для вивчення англійської мови і кольоровий принтер.

Як Іванівська громада святкувала День села

Ядром свята стала концертна програма, яка складалася з виступів учнів школи і, звісно, пісень відомого у нашій області Іванівського хору «Калина». Ведучі свята — вчителі Тамара Мирна й Лариса Карнаух — раз за разом запрошували на сцену жителів села, аби вручити їм грамоти та подарунки. Це найстарші жителі села, яким виповнилося більше дев’яноста років: Марія Яківна Падалиця, Катерина Степанівна Турлюн і Марія Іванівна Кордон. Сімейні пари: Олександр і Катерина Татарови, Анатолій і Надія Капіноси, які прожили у шлюбі 5 років; Яна і Сергій Стукали, Юрій і Вікторія Сміяни, Олександр і Лілія Хижняки, що разом 10 років; 25 років у парі Олександр та Анжела Гужеленки; 50 років разом радіють життю Іван та Раїса Мирні; 60 щасливих років живуть у парі Олександр і Марина Лазоренки. Заслужені відзнаки отримали майстри і майстрині декоративно-ужиткового мистецтва. Особливі слова звучали на адресу земляків — учасників АТО. Тими днями Україна вшановувала працівників сільського господарства, тож більше 40 Іванівських землеробів зустріла оплесками святкова зала. Почесними грамотами сільської ради були нагороджені хор «Калина» (художній керівник — Василь Кузьменко) та Іван Середа, керівник ТОВ «Мас-Агро».

Як Іванівська громада святкувала День села

Цього дня над Іванівкою лунала жива музика, люди знаходили розваги на свій смак, а увечері на всіх чекав святковий салют.

"ВК" у PDF