Світловодський район
Актуально / Суспільство

«Толерантність — шлях до згоди»

«Толерантність — шлях до згоди»
Міжнародний день толерантності — відзначається 16 листопада в усьому світі. Він урочисто був проголошений "Декларацією принципів толерантності", затвердженою у 1995 р. на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО .
Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.

Толерантність – це терпимість до іншої точки зору; способу життя, визнання за іншими права бути іншими. - Декларація принципів толерантності.

Сьогодні поняття "толерантність" має багато визначень: це співробітництво, дух партнерства, відмова від домінування та заподіяння шкоди, терпимість до чужих думок, визнання своєї рівності з іншими, це вміння різних за світоглядом, несхожих один на одного людей жити в мирі і злагоді та зберігати свою індивідуальність. Толерантність – це мистецтво жити поруч з несхожими на себе людьми.

Працівники бібліотеки – філії №2 та бібліотекар училища №5 підготували виховну годину "Толерантність – шлях до згоди". Бібліотекарі розповіли студентам групи К – 6, Світловодського ПТУ №5 про традиції, погляди інших людей, історію виникнення терміну "толерантність".

Молодь приймала активну участь у різноманітних групових вправах "Чим ми різні? Чим ми схожі", "Коло компліментів", "Квітка толерантності" та інші. А виконуючи вправу "Цивілізація" юнаки та дівчата створювали свою Цивілізацію, вказавши її назву, гео¬графічне положення, природні ресурси, населення , систему правління, закони, за якими живе Цивілізація, її куль¬турні особливості. Парламентарі команд презентували свою Цивілізацію.

Завдяки проведеному заходу, молодь зрозуміла, що хоча в кожного з них є свій стиль, манера спілкування, мислення, вони мають притримуватись норм спільного життя і було б добре, щоб однією з цих норм була толерантність. Встановлення толерантних відносин – важливе завдання сучасного суспільства. І від того, як воно буде вирішене, залежить наше майбутнє.

Дякуємо за співпрацю майстера виробничого навчання Борщик Н. А, класного керівника Збиранник І. В. та провідного бібліотекаря Панченко Т. В.
«Толерантність — шлях до згоди»
«Толерантність — шлях до згоди»
«Толерантність — шлях до згоди»

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF