Знам’янський район
Актуально / Спорт

Тріумф на Мальті

Тріумф на Мальті
На острові Мальта визначився переможець групи Кубка Регіонів УЄФА з футболу серед аматорів. Участь брали чотири команда, одна з яких збірна Кіровоградської області. Команда нашої області мала честь представляти України, адже є володарем Кубка Регіонів ФФУ (за кубковою системою змагалися команди 24 областей).
Відзначимо, що за регламентом участь у цьому турнірі може брати збірна області, сформована з гравців, що виступають у місцевому чемпіонаті, вік гравців – від 19 до 40 років. Обов’язкова умова – відсутність у минулому будь-яких контактів з професійними клубами.

Суперниками збірної Кіровоградської області на цих змаганнях були господарі «Гоцо», «Іль-де-Франс» (Франція) та аматорська збірна Шотландії.

У першому матчі збірна нашої області зустрічалася з французами. У першому таймі матчу команди обмінялися забитими м’ячами, хоча французи мали шанс вести в рахунку - Келвін Арель не реалізував пенальті. Після перерви українці зусиллями Олександра Боженка забили переможний м’яч – 2:1. У другому протистоянні з шотландцями нашій команді вдалося здобути перевагу у два м’ячі ще в першій сорокап’ятихвилинці зустрічі. На 79-ій хвилині після подачі Максима Корчинського з кутової позначки відзначився Владислав Горщинський – 3:0. До завершення матчу рахунок не зазнав змін. Збірна Кіровоградської області здобула другу перемогу на Мальті. Ця перемога дозволила збірній Кіровоградської області достроково виграти групу 1.

У третьому матчі проти господарів, який не впливав на турнірне становище нашої збірної, українці вирішили продемонструвати стовідсотковий результат – три перемоги у трьох матчах. І їм це вдалося. Після обміну забити м’ячами до перерви у другій половині зустрічі українці забили два м’ячі, що дозволило здобути перемогу з рахунком 3:1. Зазначимо, що у складі збірної Кіровоградської області грав вихованець знам’янського футболу Максим Корчинський. Він брав участь у всіх трьох матчах збірної області і у свій актив записав гольову передачу у матчі з шотландцями.

Як переможець групи збірна Кіровоградської області вийшла до фінального раунду змагань, який пройде у червні наступного року. Остаточний склад учасників фінального раунду визначиться до початку листопада 2016 року. До кінця року стане відоме місце проведення фінального раунду Кубка Регіонів УЄФА.

Відзначимо, що збірна Кіровоградської області сформована на базі команди «Інгулець-3» (село Володимирівка, Петрівський район, президент футбольного клубу Олександр Григорович Поворознюк).

"ВК" у PDF