Олександрівський район
Актуально / Суспільство

Польські друзі відвідали Олександрівщину

Польські друзі відвідали Олександрівщину
На Олександрівщині з офі­ційним візитом перебувала делегація гміни Клодзко Ниж­ньосілезького воєводства (Рес­публіка Польща) у складі вуйта гміни Клодзко Станіслава Лонгави, заступника голови Ради гміни Маріоли Козак та директора центру культури, спорту і відпочинку цієї гміни Криштофа Матисяка.
27 вересня польські друзі побували у Розумівці, де відві­дали Свя­то-Хрестовоздви­женську церк­ву-усипальницю родини Раєвських, краєзнавчий музей села та взяли участь у свят­куванні Дня села.

28 вересня гості побували у КЗ „Олек­санд­рівське НВО №1”, на район­ному стадіоні імені Миколи Шишки, у пожежно-ряту­валь­ній службі та у фірмі „ОЛТО”. А у рамках культурної про­грами ознайомилися з Націо­нальним історико-культурним заповідником «Чигирин», Свя­то-Іллінською церквою у Су­ботові. Їх маршрут проліг і у Мотронівський монастир та до тисячолітнього дуба Максима Залізняка.

29 вересня делегація провела у Кіровограді, ознайомлюючись з міжнародною виставкою „Агро­експо-2016”. В обласному центрі на „По­кровському ярмарку” поляки побували 30 вересня. Того ж дня у районній державній адміністрації вони зустрілися з керівництвом району, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств, обгово­рили подальші шляхи співпраці.

Нагадаємо, Олександрівська районна рада та гміна Клодзко у квітні 2011 року уклали угоду про співробітництво у галузях: промисловості, сіль­ського господарства, транс­порту і торгівлі, освіти та охорони здоров’я, культури і мистецтва, туризму та спорту, екології.
Польські друзі відвідали Олександрівщину
Польські друзі відвідали Олександрівщину
Польські друзі відвідали Олександрівщину

"ВК" у PDF