Знам’янський район
Актуально / Влада / Суспільство

У Знам'янці урочисто відсвяткували День спорту

У Знам'янці урочисто відсвяткували День спорту
День фізичної культури і спорту у Знам’янці цього року святкували незвичайно. Вперше це свято відзначалося у такому надзвичайному форматі. Спортивні події вирували, охоплюючи різні верстви населення, дарували несподіванки, виправдовували сподівання.
Передував святу Олімпійський тиждень, тому у закладах освіти міста проходили різноманітні та цікаві заходи спортивного спрямування, а у ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 було відкрито баскетбольний майданчик, який був облаштований за підтримки відділу молоді, спорту та охорони здоров’я, депутата Знам’янської міської ради С.В. Кліпацького, та селищного голови С.Б. Москаленко.

На відкритті баскетбольного майданчику був присутній головний спеціаліст відділу молоді, спорту та охорони здоров’я А.Сугарей, який привітав учнів з цією подією та вручив баскетбольний м’яч від партії «Відродження».

У спортивному клубі «Атлет» 9 вересня пройшли змагання з армреслінгу та тенісу настільного серед працівників залізничних організацій. А от саме святкового дня, 10 вересня, з самого ранку парк відпочинку почав наповнюватися спортивним життям.

Вже о дев’ятій ранку розпочалися змагання з волейболу серед студентів професійно-технічних училищ, у ресторанно-розважальному комплексі «Олімп» почався турнір з більярду, а на тенісному корті – турнір з тенісу. Варто зауважити, що тенісний корт в місті у цьому році відзначив 30-ти річний ювілей, заснував його тренер з легкої атлетики А.В. Хороленко, а в цьому році друге життя корту подарував підприємець-ентузіаст Юрченко Олександр, який за власний кошт обладнав тенісний корт та огородив його, що дало змогу провести перший тенісний турнір міста.

Урочисту частину заходу відкрив міський голова Сергій Філіпенко, який зауважив, що в нашому місті гарні спортивні традиції досвідчені тренери, які виховали вже не одне покоління переможців, міська влада докладає зусиль для того, щоб у Знам`янці спорт розвивався і ми пишалися нашими досягненнями та перемогами не лише в області, а й в Україні, а можливо й в світі:"І ми прагнемо цього, що довів наш знам’янський велосипедист Андрій Хрипта, який змагався на олімпіаді в Ріо".

Привітав Знам’янчан и помічник народного депутата Олеся Довгого, Андрій Іщенко, який прийшов на свято не з пустими руками, а з подарунками для учасників змагань. Міський голова та помічник депутата урочисто привітали та нагородили грамотами виконавчого комітету Знам’янської міської ради та пам’ятними відзнаками ветеранів спортивного руху міста. Відзнаки отримали: О.Б.Самборський, ветеран велоспорту, майстер спорту, Є.Ф.Нестерук, П.П.Чернецов, В.О.Запольський – ветерани з шахів, В.І.Довгаленко- голова правління гандбольного клубу «Локомотив», ветерани футбольного руху – Б.І.Муравський, Е.Г.Кравчик, а Г.П.Спірін отримав щей футболку Бразильської команди від своїх вихованців. Нагороджені були також вчитель ЗОШ №6 І-ІІІ ступенів О.І.Степаненко, та А.В.Іванов– керівник фізичного виховання професійно-технічного училища №12. Подяку отримав колектив Центру дитячої та юнацької творчості.

Також міський голова нагородив велоспортсменів, які щойно закінчили змагання.

Переможцями стали:
1 місце – Максим Федорчук;
2 місце –Іван Андрєєв;
3 місце – Максим Телегін.
До речі, Максим та Іван виконали другий розряд серед юнаків.

Начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Р.Ладожинська Подякувала всім, хто долучився до організації та проведення свята, та наголосила, що без спонсорів та меценатів було б набагато важче.

Виконавчий комітет Знам’янської міської ради, відділ молоді спорту та охорони здоров’я щиро вдячні, всім небайдужим людям, які залучилися до проведення свята та допомогли придбати призи та подарунки.

Це:
-Народний депутат України – Олесь Довгий;
-Партія «Відродження» Олег Тітарєв
-Партія Олега Ляшка Неля Данасієнко
-Партія Блок Петра Порошенка «Солідарність» - Микола Терновий;
-Підприємець міста Кременчук Євген Лозовенко;
- Підприємці Знам’янки: Сергій Куц (Форсаж), Василь Мацегут (Вітоль), Валентина Островерха (Спорттовари), Ігор Довбенко (Євробуд), Павло Криниця (ПП «Агроперспектива») Олег Слюсар.

Велика вдячність Юрченку Олександру, який за власний кошт обладнав тенісний корт та огородив його, що дало змогу провести сьогодні вперше за багато років тенісний турнір, Фітнес-клубу «Піраміда», який допоміг в організації та проведенні заходів.

За матеріалами офіційного сайту Знам'янської міської ради
У Знам'янці урочисто відсвяткували День спорту
У Знам'янці урочисто відсвяткували День спорту
У Знам'янці урочисто відсвяткували День спорту
У Знам'янці урочисто відсвяткували День спорту
У Знам'янці урочисто відсвяткували День спорту
У Знам'янці урочисто відсвяткували День спорту

"ВК" у PDF