---
Актуально / Суспільство

До уваги водіїв! Діти йдуть до школи – будьте уважні!

До уваги водіїв! Діти йдуть до школи – будьте уважні!
Правоохоронці звертаються до водіїв транспортних засобів з проханням бути особливо уважними до маленьких пішоходів, бути максимально зосередженими при проїзді ділянок доріг, що розташовані поблизу навчальних закладів, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху.
Від завтра розпочинається новий навчальний рік, а отже на вулицях населених пунктів побільшає юних пішоходів. Більшість дітей за довгі канікулярні канікули відвикли від інтенсивного руху транспорту, тож завдання дорослих – зробити все, аби адаптаційний період пройшов спокійно й без прикрих, а часом трагічних випадків.

Саме для цього щороку в Україні з 20 серпня по 20 вересня проводяться профілактичні заходи «Увага! Діти на дорозі!». До навчального періоду вже обстежені ділянки вулично-дорожньої мережі, що прилягають до територій дитячих та навчальних закладів та якими проходять маршрути руху шкільних автобусів. Працівники поліції та освітяни склали спільні графіки першочергових профілактичних заходів, запланували проведення уроків з дорожньої абетки, провели перевірки готовності шкільних автобусів до перевезення маленьких пасажирів.

Натомість правоохоронці нагадують дорослим – безпека дітей перш за все залежить від вас. Від уважності керманичів авто, від відповідального ставлення батьків, і просто від небайдужості кожного з нас.

Шановні батьки, обов’язково нагадайте своїм малюкам правила безпечної поведінки, пройдіть з дитиною шлях до школи, зверніть увагу на складні дорожні ситуації, що можуть виникнути під час руху дитини до школи, не забувайте про правильне перевезення дітей в авто.

Наразі поліція посилила контроль на дорогах. Однак зусиль одних тільки правоохоронців і освітян не достатньо. Аби діти почувалися в дорожньому русі безпечно, потрібна підтримка суспільства і власний приклад виконання правил дорослими. Пам’ятайте про це.

"ВК" у PDF