Новгородківський район
Актуально / Влада / Суспільство

Квітучій Верблюжці — 265!

Квітучій Верблюжці — 265!
Гарної сонячної днини, 20 серпня, поспішали верблюзьці та гості села на гостину до рідної чарівної і квітучої Верблюжки, адже саме цього дня вона святкувала свій 265 рік від дня заснування. Сходилися двома основними дорогами до центру села її жителі, несучи величезні п’ятиметрові прапори України. Очолювала цю ходу — господиня села, сільський голова Любов Кулик.
А вітали Верблюжку з її днем народження голови районної державної адміністрації Андрій Кочерга, районної ради Олександр Горбенко, помічник народного депутата України Олеся Довгого Антон Пустовой. Вони побажали верблюзьцям миру, здоров’я, добра, віри в майбутнє та здійснення мрій і вручили ряду знаних жителів села грамоти і подяки.

Квітучій Верблюжці — 265!

Приємним подарунком стала новина про те, що завдяки активній співпраці нардепа Олеся Довгого із громадою села, місцевою владою і Кабінетом Міністрів, з Держбюджету будуть виділені кошти у розмірі 1 мільйон 100 тисяч гривень на ремонт місцевого навчально-виховного закладу.

Квітучій Верблюжці — 265!

Щирі слова вітань лунали цього дня з уст уродженців села, які в даний час тут не проживають: Марії Григір, Валентини Бугрій, Лариси Зоріної, Івана Грибанова — який починав тут свій трудовий шлях. Вони зичили довгих років життя при доброму здоров’ї своїм землякам і дарували книги, вірші, картини. Приїхали привітати свою сусідку Верблюжку і аматори та жителі Великої Чечеліївки та Білозерного.

Не обійшлося цього дня і без нагороджень кращих та активних жителів села. За участь у громадському житті села, за готовність допомогти, за трудові досягнення були відзначені грамотами і подяками Верблюзької сільської ради кращі працівники сільського господарства, освіти, культури, зв’язку, медицини, торгівлі, соціальні працівники та працівники і депутати сільської ради. Отримали вітання цього дня і наймолодший житель села Олександр Дмитрович Любаненко, і найстарший — Михайло Васильович Косенко.
Привітали і вручили подарунки жителям села, які народилися цього дня. Вітали подружні пари, які цього дня святкували 25-річчя подружнього життя — родина Чигрин, а 45-річчя — сім’ї Метких і Кочетових.

Присутні вшанували учасників антитерористичної операції — уродженців Верблюжки, нагородивши їх пам’ятними медалями. Пом’янули присутні воїнів АТО, які поклали молоді життя за незалежність України хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Неповторні радісні хвилини дарували верблюзьцям та гостям села пісня, танцювальні та музичні номери аматори і працівники сільського будинку культури (керівник Тетяна Дем’янюк), сільський хор «Дивограй» (керівник Леся Аврамишина), ансамбль баяністів «Верблюзькі парубки» (керівник Анатолій Заїка). Протягом урочистої частини свята діяла акція «Допоможи воїну АТО», яку організували бібліотечні заклади села. Було зібрано більше тисячі гривень і передано на лікування воїну-земляку Дмитру Ромашку.

Квітучій Верблюжці — 265!

Весело і гамірно було на сільському ярмарку, де вівся торг місцевими жителями. А малеча мала змогу побавитися на батутах, скуштувати солодкої вати, попкорну та різних смаколиків. Дорослі частувалися смачною рибною юшкою, кашею та шурпою. Святкування цього дня закінчилося святковою дискотекою, яку провели для верблюзьців працівники районного будинку культури.

Квітучій Верблюжці — 265!

Наступного дня Верблюжка приймала у себе на сільському стадіоні команди з сіл району на спортивне свято, приурочене Дню Незалежності України. А увечері 22 серпня гурт з міста Кропивницький дарував жителям села свої пісні та гарний настрій. Весь період проведення свята відчувалася атмосфера взаємоповаги, радості і гордості за рідне село. Неохоче покидали свято верблюзьці, їм дуже хотілося, щоб воно продовжувалося. Отже свято вдалося на славу.

"ВК" у PDF