Знам’янський район
Актуально / Влада / Суспільство

Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів

Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів
Управління агропромислового розвитку Знам’янської районної державної адміністрації доводить до відома керівників сільськогосподарських підприємств району, що в 2016 році продовжує свою дію Постанова Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року №300 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» (далі – постанова).
З метою виконання вищезазначеної постанови створена обласна конкурсна комісія Кіровоградської обласної державної адміністрації з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для надання фінансової підтримки через механізм здешевлення кредитів доводить до відома всіх підприємств АПК.

Обласною комісією розпочато прийом документів для визначення суб’єктів господарювання у 2016 році для отримання права на часткову компенсацію відсоткової ставки за залученими кредитами.

Компенсація надається на конкурсній основі суб’єктам господарювання агропромислового комплексу — юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям (далі — позичальники) за укладеними кредитними договорами:

- у 2015 році — за умови, що сума відсотків за користування кредитами та розмір плати за надання інших банківських послуг, пов’язаних з укладенням кредитного договору (розрахункове обслуговування кредиту, розгляд кредитного проекту, управління кредитами, консультаційні послуги тощо) не перевищує 30 відсотків річних;

- починаючи з 2016 року — за умови, що сума відсотків за користування кредитами не перевищує облікової ставки Національного банку, збільшеної на 3 відсоткових пункти на момент укладання договору. При цьому витрати із надання інших банківських послуг, пов’язаних з укладанням кредитного договору (розрахункове обслуговування кредиту, розгляд кредитного проекту, управління кредитами, консультаційні послуги тощо), не підлягають компенсації.

Компенсація надається за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами у розмірі 50 відсотків облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами.

Компенсації підлягають відсоткові ставки за кредитами, залученими для покриття витрат, пов’язаних із закупівлею пально-мастильних матеріалів, насіння, добрив, засобів захисту рослин, кормів, сировини та інгредієнтів для виробництва комбікормів, ветеринарних препаратів, спермопродукції, молодняку сільськогосподарських тварин та птиці, обладнання для тваринницьких ферм і комплексів, запасних частин для ремонту сільськогосподарської і зрошувальної техніки та обладнання, енергоносіїв, та оплати послуг, пов’язаних з виконанням ремонтних робіт сільськогосподарської та зрошувальної техніки, робіт (послуг) з підготовки та обробки ґрунту, посіву, захисту рослин від хвороб і шкідників, внесення добрив та підживлення, збирання врожаю.

Конкурсна комісія приймає заявки на участь у конкурсі та документи від підприємств, що уклали угоди з банками у відповідності до вимог постанови КМУ від 29 квітня 2015 року № 300 (із змінами).

Прийом документів закінчується за сім робочих днів до початку проведення останнього засідання конкурсної комісії. Останнє засідання конкурсної комісії проводиться до 10 грудня 2016 року.

Інформацію про перелік документів та умови проведення конкурсу можна отримати за адресою: м. Кіровоград, вул. Тараса Карпи 84, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації, кім. 205, телефон для довідок 24-77-85.

Компенсація не надається позичальникам, стосовно яких порушено справу про банкрутство, яких визнано банкрутами, що перебувають на стадії ліквідації або мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, що підтверджується відповідними органами державної фіскальної служби.

"ВК" у PDF