Світловодський район
Актуально / Суспільство

У Павлівці якщо кльов, то тільки веселий

У Павлівці якщо кльов, то тільки веселий
Саме так, бо усі любителі риболовлі у Павлівці Світловодського району об’єдналися у клуб, який вирішили назвати «Веселий кльов».
Ідея створення клубу виникла не одномоментно, їй передувало багато подій. А розпочалося все з того, що жителі села зійшлися на думці привести до ладу сільський став, який свого часу потрапив до рук горе-орендаря і прийшов у занепад. Згадувалися часи, коли могли посидіти на березі з вудкою, збиратися на свята та й просто прийти у вільну хвилину послухати плюскіт води та кумкання жаб. І от два роки тому з ініціативи сільського голови Миколи Панасенка (до речі, затятого рибалки) розпочалася активна робота з розчищення водойми. Працювали усією громадою, виходили на суботники, залучали техніку і працювали вручну. Відновили греблю, звели місток, завезли пісок, закачали воду. На зібрані в складчину кошти було закуплено малька карася, білого амура, товстолоба, різних видів коропа.

Після цього само собою виникло питання подальшого догляду за ставком. За увесь період благоустрою сформувалося ядро активістів, які й запропонували створити клуб любителів риболовлі, аби і підтримувати став у порядку, і мати змогу цивілізовано рибалити та спілкуватися за інтересами. На сьогодні об’єднання налічує 227 учасників, на загальних зборах було обрано актив з 12 чоловік, а керівником обрано Михайла Самусенка, людину, яка користується повагою серед односельчан, має організаторські здібності, любить рибальську справу, бо займається нею з дитинства.

І от 10 червня цього року відбулося офіційне відкриття павлівського клубу «Веселий кльов». На березі оновленого ставу було весело і гамірно, зібралося майже усе село порадіти за спільно зроблену роботу з впорядкування водоймища, яке завдяки дружній роботі знову стало окрасою села.
А 9 липня «Веселий кльов» святкував уже своє власне свято – день рибалки. Зранку 15 учасників зайняли власні «рибні місця» на ставку, аби перевірити свою умілість і взяти участь у змаганнях з вилову риби. По закінченню були визначені переможці у трьох номінаціях. Отже, у номінації за першу виловлену рибу більше 500 грам переміг і отримав приз - рибальську котушку – Олександр Храпко, за найбільшу рибину в довжину отримав вудку Анатолій Колотигін, за найбільший улов набір рибальської оснастки отримав Олександр Біляков.

Після професійних змагань і учасники, і глядачі сіли смакувати юшкою та польовою кашею, яку для них готував односельчанин Василь Закотюра.

Ось таке вийшло свято, затишне і домашнє. Коли люди на власному прикладі доводять, як можна насолоджуватися результатами власної праці.

А наостанок слід зауважити, що клуб «Веселий кльов» є відкритим для бажаючих. Жителям довколишніх населених пунктів можна стати його членом і цивілізовано користуватися усіма благами ставу, а не робити спроби браконьєрства, як це вже, на жаль, було за такий короткий час. За інформацією звертайтеся до Павлівської сільської ради за адресою, с. Павлівка, вул. Дружби, 23, телефони 5 13 46, 5 13 25.
У Павлівці якщо кльов, то тільки веселий
У Павлівці якщо кльов, то тільки веселий
У Павлівці якщо кльов, то тільки веселий
У Павлівці якщо кльов, то тільки веселий

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF