Новгородківський район
Актуально / Влада / Суспільство

Реалізація проекту «Побудуємо майбутнє разом!» за підтримки ЄС триває

Реалізація проекту «Побудуємо майбутнє разом!»  за підтримки ЄС триває
У Новгородці тривають роботи з реалізації проекту «Побудуємо майбутнє разом!», який передбачає створення належних умов для проживання внутрішньо переміщених осіб та отримання дошкільної освіти їхніми дітьми, а саме: капітальний ремонт гуртожитку професійно-технічного училища № 36 і дитячого садочка «Світлячок».
Для реалізації проекту 640,8 тисячі євро виділені Європейським Союзом, решта – кошти обласного бюджету, Новгородківського районного і селищного бюджетів.

Цієї п’ятниці керівник проекту Валерій Кальченко разом із представниками підрядних і субпідрядних організацій, керівництво району та селища ознайомилися з ходом робіт безпосередньо на місці. У дитячому садку вже закінчують внутрішні оздоблювальні роботи на другому поверсі та монтаж теплої підлоги на першому, встановили міжкімнатні двері та батареї для опалення. Продовжуються роботи по утепленню фасаду та будівництву ігрових павільйонів, проводяться інші ремонтні роботи.

Реалізація проекту «Побудуємо майбутнє разом!»  за підтримки ЄС триває

Також цього ж дня визначилися з роботами по ремонту дорожнього покриття вулиць, які ведуть до садочка. Зазначу, що обласна влада виділила кошти у розмірі 500 тисяч гривень на капітальний ремонт дороги (міст на Інгуло-Кам’янку), а за кошти селищної ради буде проведено поточний ремонт дорожнього покриття провулку Дорожнього та перехрестя провулків Дорожнього і Паркового в напрямку садочка «Світлячок».

9 липня 2016 року тут планують провести суботник з благоустрою території – підготовка місця для озеленення і квітників.
У гуртожитку продовжують роботи по утепленню фасаду, закінчують внутрішні ремонтні роботи на п’ятому і другому поверхах та продовжують їх на інших поверхах. Повним ходом іде стяжка підлоги в кімнатах, вже укладена плитка в кухнях, душових кімнатах і пральнях, встановлено міжкімнатні двері у відремонтованих жилих кімнатах та ящики для лічильників. Змонтовано металеві перила на сходах.

За результатами ознайомлення з ходом ремонтних робіт працівники проекту озвучили низку зауважень до окремих субпідрядних організацій, які ті зобов’язались терміново усунути. Хочу зазначити, що комісія Європейського Союзу, яка нещодавно перебувала в області, ознайомилася з ходом ремонтних робіт цих об’єктів та позитивно оцінила якість роботи. На даний момент вже отримано другий транш коштів ЄС.

Реалізація проекту «Побудуємо майбутнє разом!»  за підтримки ЄС триває

— Ми працюємо разом з Європейським Союзом, тому і якість виконання робіт повинна відповідати європейським нормам, — наголосив Валерій Кальченко у розмові з представниками підрядної та субпідрядних організацій.

Роботи з ремонту дитячого садка і гуртожитку триватимуть відповідно до календарного плану виконання проекту.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF