Світловодський район
Актуально / Спорт

Світловодець Борис Швець – бронзовий призер міжнародної регати Kieler Woche

Світловодець Борис Швець – бронзовий призер міжнародної регати Kieler Woche
Кільський тиждень (Kieler Woche) – найважливіша подія у світі вітрильного спорту, яка вже понад 130 років проводиться останньої неділі червня в Німецькому місті Кіль. Традиційно участь у ньому беруть близько 4 тисяч яхтсменів з більше ніж 50 країн світу, а подивитися на це видовищне дійство щороку приїздить близько мільйона туристів з усього світу.
Свою історію Кільська регата веде з 23 липня 1882 року, коли 20 військових і комерційних яхт вийшли у кругосвітнє плавання. Сьогодні цей масштабний захід включає в себе і традиційний музичний фестиваль, і парад старовинних суден, і театрально-хореографічні дійства, але центральною подією Кільського тижня звісно, є вітрильна регата, яку нині іменують «матір'ю всіх регат». Годі й говорити, наскільки престижними є ці змагання для спортсменів!

У цьогорічній вітрильній регаті Kieler Woche, яка проходила з 18 по 26 червня, взяв участь і наш земляк, Борис Швець. У складі українського екіпажу, в команді з Павлом Мацуєвим, наш земляк завоював бронзову нагороду у вітрильних перегонах у класі «470».

Ми щиро вітаємо переможців і пишаємося нашими земляками!

"ВК" у PDF