Світловодський район
Актуально / Суспільство

Погода сприяє відпочинку на воді. На відміну від міського пляжу

Погода сприяє відпочинку на воді. На відміну від міського пляжу
Оздоровчий сезон 2016 року вже розпочався, як і роботи по підготовці єдиного санкціонованого пляжу на території Світловодська. Але, на відміну від погоди, міський пляж ще не має умов для якісного та безпечного прийому відпочиваючих містян та гостей міста.
Так, 21 червня 2016 року проведено комісійне обстеження стану готовності міського пляжу до оздоровчого сезону 2016 та виявлено, що санітарно-технічний стан пляжу потребує поліпшення, а саме: проведення доочищення акваторії та території, підсипки піску тощо. Заплановано провести ці роботи протягом тижня. Санітарний паспорт на пляж не отримано.

Лабораторний контроль за якістю води та піску з пляжів на даний час залишається за Світловодським районним лабораторним відділенням відокремленого підрозділу "Олександрійський міжрайонний відділ лабораторних досліджень" Державної установи "Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України". За їх даними, за період квітень-червень 2016 року з міського пляжу відібрано та досліджено 10 проб води та 11 проб ґрунту (на бактеріологічні, паразитологічні та санітарно-хімічні показники). За результатами проведених досліджень остання проба води з пляжу не відповідала вимогам нормативних документів за бактеріологічними показниками, а остання проба ґрунту – за паразитологічними.

Враховуючи, що населенням міста Світловодська та смт.Власівка активно використовуються несанкціоновані місця купання в районі Андрющиного Яру та колишнього заводу ІКІ, моніторингові дослідження якості води ведуться і на них. Станом на 22 червня з них відібрано 6 проб води та 6 пробу ґрунту для бактеріологічного, паразитологічного та санітарно-хімічного досліджень. За результатами досліджень виявлено відхилення проби води з пляжу смт.Власівка за бактеріологічними показниками.

Держпродспоживслужба рекомендує містянам та гостям міста взяти дану інформацію до уваги з метою попередження виникнення інфекційних захворювань серед відпочиваючих. Про подальший розвиток ситуації щодо стану підготовки міського пляжу та якості води з нього, а також з місць купання в смт.Власівка та в районі Андрющиного Яру, будемо повідомляти додатково.

"ВК" у PDF