---
Актуально / Влада

Скасувати оподаткування пенсій вимагає народний депутат Олесь Довгий

Скасувати оподаткування пенсій вимагає народний депутат Олесь Довгий
Депутати Верховної Ради зобов'язані прийняти закон, який скасовує оподаткування пенсій. Про це заявив народний депутат із групи "Воля народу" Олесь Довгий.
"Важко собі уявити, щоб в цивілізованих країнах пенсії оподатковувалися. Це рішення було прийнято в Україні в розпал кризи, в рамках програми жорсткої економії", - заявив Олесь Довгий.

При цьому Довгий вважає, що рішення було помилковим. "Відбирати навіть частину пенсій у людей - це блюзнірство. Більш того: це рішення порушувало конституційні права громадян. Тепер Верховна Рада повинна якнайшвидше виправити цю помилку. Ми не маємо права відбирати у пенсіонерів навіть частину їх пенсій, враховуючи, що їх розмір залишає бажати кращого", - зазначив Олесь Довгий.

За словами Олеся Довгого, державі необхідно шукати інші важелі наповнення держбюджету і більш ефективно боротися з кризовими явищами. "У тому, що необхідно переглянути джерела надходження коштів до державного бюджету, сумнівів немає. Але потрібен розумний і виважений підхід", - зазначив Олесь Довгий.

Він підкреслив, що не можна вирішувати проблеми економіки за рахунок людей, особливо, таких вразливих категорій, як пенсіонери. "Я все-таки сподіваюся, що у моїх колег по парламенту візьме гору здоровий глузд, і вони скасують рішення про оподаткування пенсій", - резюмував Олесь Довгий.

Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за урядовий законопроект №4542 Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій. За це проголосувало 307 парламентаріїв. Податок на пенсії, розмір яких становить три мінімальні зарплати, був введений з 1 липня 2014 року.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF